facebook

PRESS ROOM

Καμμένος: Αυτή είναι η πρόταση για τον στρατιωτικό κλάδο στις εισαγωγικές εξετάσεις

Να αποτελέσει η εισαγωγή στα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ την πρώτη επιλογή των τελειόφοιτων λυκείου και ταυτόχρονα να ανακοπεί το φαινόμενο των παραιτήσεων είναι ο διττός στόχος της πρότασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, για τη δημιουργία πέμπτου επιστημονικού πεδίου μέσω του οποίου θα γίνεται η εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές.

Πρόταση που βρίσκεται υπό την επεξεργασία της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Παιδείας και θα περιληφθεί στο πλαίσιο του ισχύοντος συστήματος των πανελλήνιων εξετάσεων, με στόχο εάν υιοθετηθεί να τεθεί σε εφαρμογή από την μεθεπόμενη χρονιά. όπως πρώτο είχε γράψει το OnAlert, στις αρχές Ιανουαρίου.

Όπως έλεγαν στο OnAlert πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου που παρακολούθησαν από κοντά την προετοιμασία της πρότασης, δεδομένου ότι η εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ τους εντάσσει ουσιαστικά στις Ένοπλες Δυνάμεις όπου καλούνται να σταδιοδρομήσουν, ανταποκρινόμενοι σε ιδιαίτερα απαιτητική, ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση καθίσταται αναγκαίο η επιλογή τους να είναι διακριτή και απόρροια της αγάπης και επιθυμίας τους για το στρατιωτικό επάγγελμα.

Η πρόταση βρίσκεται πλέον στα χέρια τόσο του υπουργού Παιδείας, κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου όσο και των επιστημονικών επιτροπών του υπουργείο. Περαιτέρω τεχνικές καθώς επίσης οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες θα συζητηθούν στη συνεργασία μεταξύ των δυο υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Παιδείας. Η υποβληθείσα πρόταση θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή εισαγωγικών εξετάσεων η οποία θα γνωμοδοτήσει καταρχήν για το καστα πόσο είναι εφικτή. Σε δεύτερο χρόνο εφόσον αποφανθεί θετικά, και δώσει την σχετική έγκριση, θα τεθούν επι τάπητος οι αναγκαίες πτυχές, όπως για το ποια μαθήματα θα μπουν οριστικά κτλ.

Στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή από το μεθεπόμενο σχολικό έτος και απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά είναι η διατήρηση του ισχύοντος συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων. Είναι σαφές ότι απομένουν ακόμη αρκετά βήματα έως την υλοποίησή της και θα πρέπει να τύχει επεξεργασίας από το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, εάν επέλθει οποιαδήποτε αλλαγή, θα υπάρξει τροποποίηση ανάλογη με τις μεταβολές που θα προκύψουν.

Σημείωναν μάλιστα εμφατικά ότι με την πρόταση αυτή δεν αφαιρείται η δυνατότητα από τους υποψηφίους να επιλέγουν και ένα άλλο επιστημονικό πεδίο. Γιατί οποιαδήποτε άλλη επιλογή στο υφιστάμενο σύστημα εξετάσεων θα επιδρούσε στη δυνατότητα των υποψηφίων να επιλέξουν για παράδειγμα και τη νομική. Γι’αυτό προκρίθηκε αυτή η πρόταση, προκειμένου να έχουν οι υποψήφιοι τη δυνατότητα να επιλέγουν πρώτα τη στρατιωτική σχολή και μετά οποιαδήποτε άλλη.

Και τόνιζαν ότι αυτό που επιδιώκεται είναι εκείνος που θα επιλέξει να φοιτήσει σε στρατιωτική σχολή να αποτελεί την πρώτη επιλογή του. Επι παραδείγματι να μην βάζει πρώτη την Ιατρική σχολή και δεύτερη την Σχολή Ευελπίδων. Θα βάζει πρώτα τη Σχολή Ευελπίδων και μετά θα βάζει σχολές που με βάση τα μόρια, θα είναι πιο κάτω από τη ΣΣΕ.

Παράλληλα θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των παραιτήσεων που μέχρι και πέρυσι μαλιστα δεν ήταν εφικτό να αναπληρωθούν τα συγκεκριμένα κενά. Κάτι που ωστόσο που διορθώθηκε με το άνοιγμα της λίστας των επιλαχόντων μέχρι τη λήξη του έτους. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που εγκαταλείπουν μετά το τέλος του έτους. Με την συγκεκριμένη πρόταση λοιπόν προς το υπουργείο Παιδείας δύνανται να καλυφθούν και να αντιμετωπιστούν οι περισσότερες πτυχές και διαστάσεις του συγκεκριμένου προβλήματος.
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.