GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αρμοδιότητες των μουφτήδων

 Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά στις αρμοδιότητες των μουφτήδων. Το νομοσχέδιο...


 Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά στις αρμοδιότητες των μουφτήδων.

Το νομοσχέδιο, που έχει τίτλο: «Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 1920/1991 (Α΄11), με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου “Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών” (Α΄182)», υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι) πλην της Χρυσής Αυγής.

«Ναι» στη σαρία, «όχι» στην εκλογή μουφτή είπαν οι ΑΝΕΛ

«Ναι» στη σαρία, «όχι» στην εκλογή μουφτή είπαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον Κώστα Κατσίκη να επικαλείται απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για να ενισχύσει την άποψη ότι ο μουφτής είναι δημόσιος λειτουργός που διορίζεται από το κράτος.

Στην ομιλία του, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την προαιρετική εφαρμογή της σαρίας, που απέσπασε διακομματική συναίνεση, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επικαλέστηκε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει αποφανθεί πως η εκλογή του μουφτή από όλους τους μουσουλμάνους θα ήταν αντίθετη με τον τρόπο ορισμού των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων και των δικαστικών που δεν εκλέγονται από τους Έλληνες πολίτες, όπως και οι θρησκευτικοί αρχηγοί της εκκλησίας.

«H Ελληνική Δικαιοσύνη ξεκαθάρισε πως δεν είναι δυνατόν για μια κατηγορία πολιτών να γίνεται η εκλογή ενός προσώπου από το σύνολο των μουσουλμάνων», δήλωσε ο κ. Κατσίκης, ενώ κατά της εκλογής μουφτή έχει ταχθεί και ο Δημήτρης Καμμένος.

«Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην οργάνωση της μουφτείας και αυτό θα είναι το περιεχόμενο του προεδρικού διατάγματος», σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και διευκρίνισε πως η κυβέρνηση για το θέμα αυτό δεν θέλει να αιφνιδιάσει κανέναν και πως οι όποιες αλλαγές γίνουν για το νέο πλαίσιο οργάνωσης της μουφτείας, θα συζητηθούν μετά από εκτενή διάλογο και στη Βουλή σε χρονικό ορίζοντα δύο μηνών.

Στην ομιλία του, απέρριψε δε, οι αλλαγές στη Θράκη συνέπεσαν με την επίσκεψη Ερντογάν. «Είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα, προχωράμε με δικές μας αξίες και όπλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού… Είναι λάθος ότι η οποιαδήποτε χρονική σύμπτωση συνεπάγεται και αιτιακή σχέση», κατέληξε.

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι στηρίζει αυτό το μισό βήμα
«Έπρεπε να καταργηθεί πλήρως η Σαρία» τονίζει σε ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα ο Σταύρος Θεοδωράκης, και συμπληρώνει: «Ακόμη και έτσι, όμως, το Ποτάμι στηρίζει αυτό το μισό βήμα. Δεν πιστεύουμε στη Δευτέρα πολιτική παρουσία. Αν μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων, διευρύνοντας τα δικαιώματά τους, θα το κάνουμε χωρίς άλλους υπολογισμούς».