GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΟΤΑΝ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΟΤΑΝ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Η τεχνολογία και η καινοτομία έχουν μπει στην καθημερινότητά μας καταργώντας ή μεταλλάσσοντας...

ΟΤΑΝ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η τεχνολογία και η καινοτομία έχουν μπει στην καθημερινότητά μας καταργώντας ή μεταλλάσσοντας παραδοσιακά επαγγέλματα. Υπάρχει όμως και μία άλλη πραγματικότητα: αυτή που θέλει τα προϊόντα να εξελίσσονται όμως η βάση τους να παραμένει ίδια. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται και το νέο καπνικό προϊόν της Παπαστράτος, το IQOS. Η βάση του παραμένει η ίδια, και αυτή δεν είναι άλλη από εξαιρετικής ποιότητας καπνού στο χαρμάνι του οποίου υπάρχουν φυσικά και δικά μας ανατολικά καπνά.

Με μακρά παράδοση και ιστορία 86 χρόνων στην ελληνική καπνοβιομηχανία, η Παπαστράτος συνεχίζει τη δυναμική επιχειρηματική της πορεία αποτελώντας παράλληλα σταθερό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, μέσα από την καινοτομία του IQOS, του νέου καπνικού προϊόντος που έχει έρθει για να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε για το κάπνισμα, τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε ένα από τα 3 εργοστάσια παραγωγής ράβδων καπνού σε όλο τον κόσμο και μια νέα επένδυση 300 εκατ. ευρώ που πραγματοποιείται στην χώρα!

Μήνυμα στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα να εμπιστευτεί την Ελλάδα.

Πρόκειται πράγματι για μια επένδυση «σταθμό» για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, η οποία δημιουργεί μια αλυσίδα καινοτομίας και ανάπτυξης, που ενισχύει τις ελληνικές εξαγωγές και εγγυάται το μέλλον της ελληνικής καπνοκαλλιέργειας. Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, θα κατασκευαστούν τρία νέα κτίρια, θα δημιουργηθούν 2 νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού και 10 νέες γραμμές παραγωγής ράβδων καπνού με τελικό όγκο παραγωγής 20.000.000.000 ράβδων καπνού τον χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εργοστάσιο της Παπαστράτος από τον Ιανουάριο του 2018 σταματά να παράγει τσιγάρα και θα είναι σε θέση να παράγει αποκλειστικά ράβδους καπνού που θα εξάγονται από την Ελλάδα σε περισσότερες από 30 αγορές όλου του κόσμου!

Το εργοστάσιο της Παπαστράτος μετατρέπεται σ’ ένα από τα 3 μόλις εργοστάσια της Philip Morris International σε ολόκληρο τον κόσμο που θα παράγουν τα νέα αυτά καινοτόμα προϊόντα δίνοντας νέα μορφή και κατεύθυνση στον κόσμο της καπνοβιομηχανίας και τοποθετώντας την χώρα μας στο κέντρο των εξελίξεων της παγκόσμιας βιομηχανίας καπνού.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr

Στήριξη των καπνοπαραγωγών της Θράκης

Η Παπαστράτος συνεχίζει να στηρίζει ιδιαίτερα περιοχές που έχουν πληγεί καίρια από την οικονομική κρίση, όπως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μια από τις φτωχότερες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, η στήριξή της στην περιοχή αποτυπώνεται μέσα από την αγαστή συνεργασία που αναπτύσσει όλα αυτά τα χρόνια με τους καπνοπαραγωγούς σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Δεν είναι άλλωστε μυστικό, το γεγονός ότι η Philip Morris International και η Παπαστράτος είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των ελληνικών ανατολικών καπνών αγοράζοντας άνω του 50% της ελληνικής παραγωγής με τριετείς δεσμεύσεις (οι τελευταίες τα έτη 2013-2015 και 2016-2018) με το Ελληνικό Κράτος.

Η Συμφωνία αυτή αυξάνει την προβλεψιμότητα του οικονομικού περιβάλλοντος για τους 30.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες στη χώρα και εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες εξαιρετικής ποιότητας καπνών ανατολικού τύπου που διοχετεύονται σε όλα τα εργοστάσια της Philip Morris International σε όλον τον κόσμο.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι η Συμφωνία αυτή εγγυάται τη διαρκή βελτίωση της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών μέσω σύγχρονων αγρονομικών προγραμμάτων, ποικιλιών υψηλής παραγωγικότητας, εκμηχάνισης της συγκομιδής, καινοτόμων συστημάτων ξήρανσης και κυρίως διαρκούς εκπαίδευσης των καλλιεργητών.

Από τις ενέργειες αυτές επωφελούνται φυσικά και οι καπνοπαραγωγοί της Κομοτηνής και της Ξάνθης, με τους οποίους η εταιρεία διατηρεί ισχυρούς και μακροχρόνιους δεσμούς συνεργασίας.

Αυτό ακριβώς είναι το success story της Παπαστράτος, η απόδειξη πως η καινοτομία ενός προϊόντος μπορεί να συμβαδίσει παράλληλα με την παράδοση, με τις παραδοσιακά πρώτες ύλες.