GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το “έγκλημα” με τα μπλοκάκια των δημοσιογράφων που πρέπει να θέσει το υπ. Ψηφιακής Πολιτικής

Η “Οικονομική Καθημερινή” είχε την Κυριακή μια σοκαριστική αποκάλυψη. Οι υπέρογκες εισφορές τοιυ νόμου Κατρούγκαλου έκλεισαν 111.212 μπ...

Η “Οικονομική Καθημερινή” είχε την Κυριακή μια σοκαριστική αποκάλυψη. Οι υπέρογκες εισφορές τοιυ νόμου Κατρούγκαλου έκλεισαν 111.212 μπλοκάκια και εξαφανίστηκε το 30% των ελεύθερων επαγγελματιών. Όταν το δημόσιο κάνει προσπάθεια να εντάξει περισσότερους κωδικούς στο σύστημα φορολογίας, η επίπτωση του ασφαλιστικού νόμου, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Το πλήγμα ήταν σοβαρό για τους εργαζόμενους στα media, που διέθεταν το ΔΠΥ ως μόνο μηχανισμό επιβίωσης, δουλεύοντας από εδώ και από εκεί. Ο νόμος Κατρούγκαλου, τους εξομοίωσε με τους επιχειρηματίες και βρέθηκαν αντιμέτωποι με μυθικές εισφορές. Φυσικά πολύς κόσμος έκλεισε τα μπλοκάκια, χωρίς να βρει μόνιμη απασχόληση στο βομβαρδισμένο τοπίο των media και τώρα ζει και δουλεύει με μαύρα.

Στο διάλογο που έγινε για τη διάσωση του Τύπου στο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, με αφορμή την εισφορά 2% των επιχειρήσεων στον ΕΔΟΕΑΠ, αυτή η πτυχή δεν αναδείχθηκε δυστυχώς. Τα ΔΠΥ μπορούν να επανέλθουν με μια λογική εισφορά στο νέο φορέα και να επιστρέψουν ξανά στη νομιμότητα οι εργαζόμενοι.

Είναι,λοιπόν, η ώρα το παράλογο αυτό καθεστώς να αλλάξει. Και η ηγεσία του υπουργείου, έχει τη δύναμη να το θέσει.