GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τις πλημμύρες στη Ροδόπη

Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τις πλημμύρες στη Ροδόπη Κλειστά παρέμειναν τη Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία των οικισμών Βάκου, Ισάλου και Αμα...


Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τις πλημμύρες στη Ροδόπη

Κλειστά παρέμειναν τη Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία των οικισμών Βάκου, Ισάλου και Αμαράντων στο νομό Ροδόπης, με απόφαση της δημοτικής Αρχής και λόγω των πλημμυρών που βούλιαξαν την περιοχή το βράδυ του Σαββάτου.

Κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μετέβη και στο σχολείο της Εργάνης για να ελέγξει πώς μπήκε το νερό στο κτήριο.

«Δεν ήθελα να διακινδυνεύσω την ασφάλεια των μαθητών που μετακινούνται με λεωφορεία, γιατί οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι από τις πλημμύρες. Από αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, δεδομένης της ύφεσης των φαινομένων και της πτώσης της στάθμης του νερού» δήλωσε ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για «ένα πρωτοφανές γεγονός» και ένα φαινόμενο που «σύμφωνα και με μαρτυρίες κατοίκων μεγάλης ηλικίας έχει να εμφανιστεί εδώ και 60-70 χρόνια». «Ως δήμαρχος έχω αντιμετωπίσει τις μεγάλες πλημμύρες του 2014, αλλά ο όγκος νερού που κατέβηκε το προηγούμενο 24ωρο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα τότε πλημμυρικά φαινόμενα, γιατί τώρα ήταν πολύ μεγαλύτερος» είπε ο Γιάννης Σταυρίδης. Όπως διευκρίνισε, «υπάρχει μία ιδιαιτερότητα στην περιοχή, στην οποία κάναμε αρκετές παρεμβάσεις κατά καιρούς και το πρόβλημα είναι έντονο στην εκεί λεκάνη. Το θέμα είναι ότι ο όγκος του νερού ήταν υπερβολικός, με το ύψος της βροχής να αγγίζει τα 75 χιλιοστά, ποσότητα που ούτε τα δύο ποτάμια που διασχίζουν τον δήμο μπορούσαν να χωρέσουν».

Αυτό που υπογράμμισε ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών είναι πως «το θετικό είναι ότι δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή, κι αυτό χάρη στις πολύ συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικής».