facebook

Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
Recent

Δόθηκαν οι υποτροφίες για το σχολικό έτος 2016-2017 σε αριστούχους άπορους μαθητές Λυκείου και φοιτητές του Νομού Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 28-12-2017 και ώρα 19.00 στην αίθουσα της Στέγης Πολιτισμού της ΦΕΞ, η εκδήλωση της απονομής των υποτροφιών του Συνδέσμου Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών Ν. Ξάνθης, για το σχολικό έτος 2016-2017, στους αριστούχους άπορους μαθητές Λυκείου και φοιτητές του Νομού μας, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξάνθης,

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, και τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κα Κιούση Κυριακή, τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου και οι υπότροφοι μαθητές και φοιτητές με τις οικογένειές τους.


Το σωματείο μας συμπλήρωσε, από την ίδρυσή του, 43 χρόνια δράσης και προσφοράς στην τοπική μας κοινωνία, όταν δραστηριοποιήθηκε μία ομάδα γυναικών που έτρεφε μεγάλη αγάπη και εκτίμηση για τη νέα γενιά. Από φέτος το φθινόπωρο, με τροποποίηση του καταστατικού, έπαψε να είναι ένα σωματείο μόνο γυναικών και μπορούν να εγγράφονται μέλη του όλα τα ενήλικα άτομα που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και είναι ικανά για δικαιοπραξία. Θα μας δώσει μεγάλη χαρά η εγγραφή νέων μελών που θα δώσουν νέα πνοή στις δράσεις του σωματείου μας, οι οποίες στηρίζονται στις αξίες του εθελοντισμού, του ευεργετισμού και της αλληλεγγύης. Σκοπός μας είναι να βοηθηθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι μαθητές και φοιτητές του νομού μας με άριστη επίδοση στα μαθήματά τους και άριστο ήθος, ώστε να μην εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους υπό την πίεση των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που βιώνουμε. Γι΄αυτό επιβραβεύουμε αυτά τα παιδιά που άρχισαν από μικρή ηλικία να προσπαθούν να ανοίξουν νέους δρόμους στην ζωή τους και να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα θέτοντας υψηλούς στόχους. Πάνω από όλα πιστεύουμε ότι οι νέοι άνθρωποι είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχουν οι κοινωνίες.

Το ποσό που διανεμήθηκε για το σχολικό έτος 2016-2017 σε 27 υπότροφους που βραβεύτηκαν, εκ μέρους του σωματείου μας και του Δήμου Ξάνθης, είναι 7.700 € σε επιταγές των 300 € για τους μαθητές και για τους φοιτητές. Σε υπότροφους αδέρφια δόθηκε,από κοινού, το ποσό των 400 €. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από την ανάληψη πέντε υποτροφιών εκ μέρους του Δήμου Ξάνθης ύψους 1.500 €, από τους ευεργέτες και τους δωρητές μας, από τις συνδρομές των μελών του Συνδέσμου, από τους φίλους και τα μέλη του Συνδέσμου που συμμετείχαν στις δραστηριότητές του, από την πώληση λαχείων και από τους χορηγούς που είναι:

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, o Βουλευτής Ξάνθης κος Στογιαννίδης Γρηγόριος, o Βουλευτής Ξάνθης κος Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεΐν, o Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ευφραιμίδης Νικόλαος, η κα Καπετανίδου Σοφία στη μνήμη του αδερφού της Ευάγγελου Καπετανίδη, ο Πάνος Ζερίτης της Χαρτοποιίας Α.Ε. στην μνήμη του οποίου φέτος δόθηκε μία υποτροφία, η Άννα Κομνηνού στη μνήμη του συζύγου της Αλέξανδρου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης, η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης, το Λύκειο Ελληνίδων,η Εταιρία ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε., το Ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς, ο κος Γκαλιμαρίδης Ευάγγελος και η κα Στριβάνη Ανθούλα, ο κος Τσιγγελίδης Ιωάννης, το κατάστημα Χαρτί και Ποντίκι και όλοι οι επώνυμοι και ανώνυμοι που αγόρασαν τα λαχεία του Συνδέσμου μας.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για τη βοήθεια και την στήριξη που προσέφεραν στην επίτευξη του σκοπού μας.

Επίσης ευχαριστούμε την Τράπεζα ALPHA BANK για την εξασφάλιση ποσού για το έτος 2018 προς κάλυψη των αναγκών των υποτροφιών, τη Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης για τη φιλοξενία, τα Μ.Μ.Ε. του Νομού μας, που αφιλοκερδώς δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις του Συνδέσμου.

Οι αριθμοί από το ετήσιο λαχείο του Συνδέσμου Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών που κληρώθηκαν είναι:
  • Νο 0735 το οποίο κερδίζει δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο «Νemesis»
  • Νο 0800 το οποίο κερδίζει ένα tablet
  • No 1930 το οποίο κερδίζει ένα ραβδομπλέντερ
Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία, χαρά, ευτυχία, αγάπη και πρόοδο σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΑΚΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ 


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΣΤΕΛΛΑ
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.