GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» με την Έλενα Ράπτη έρχεται στον Έβρο

Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης επισκέπτεται γι...


Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης επισκέπτεται για πρώτη φορά τον Έβρο μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου (δια της Υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Έβρου) και σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξ/πολης.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 11
Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 στο Επιμελητήριο Έβρου (Λεωφ. Δημοκρατίας 307, 3ος όροφος), στην Αλεξανδρούπολη.

Η εκδήλωση αφορά και απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, φοιτητές και
μαθητές.

Ομιλητές στην εκδήλωση:

• Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.
• Στέλεχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Έβρου, κ. Αλεξάνδρα Γκουλιάμα.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φαινόμενο, που σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αφορά στο 19,7% των κοριτσιών και στο 7,9% των αγοριών παγκοσμίως, δηλαδή 1 στα 5 παιδιά’ μια αλήθεια που τρομάζει.

Επιπλέον, θα μπορέσουν να πάρουν πληροφορίες από την παρουσίαση όλων των ενημερωτικών εργαλείων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD «To Μυστικό της Νίκης», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο Δ/ντής Δ/βάθμιας Εκπ/σης Έβρου
Στ. Αποστολακούδης
Η Υπεύθυνη Συμβ/κού Σταθμού Νέων
Αλ. Γκουλιάμα