GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκίνησε τη λειτουργιά του ο νέος γραμμικός επιταχυντής στο ΠΓΝΑ

Ξεκίνησε να λειτουργεί επιτέλους στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής , δωρεά του ιδρύματος Σταύρος ...


Ξεκίνησε να λειτουργεί επιτέλους στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής , δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που εγκαταστάθηκε στα τέλη Ιουλίου.

Μέσα στους μήνες του καλοκαιριού έγινε η εκπαίδευση του προσωπικού που εξειδικεύτηκε για τη χρήση του επιταχυντή, ενώ έγιναν από το Υπουργείο Υγείας προσλήψεις δύο ιατρών Επιμελητών, δύο Ακτινοφυσικών καθώς και δύο Τεχνολόγων, οι οποίοι αναμένονται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ εντός του τρέχοντος έτους.

Η λειτουργία του νέου γραμμικού επιταχυντή δίνει τέλος στην ταλαιπωρία καρκινοπαθών που χρειάζονται ακτινοθεραπείες, αφού δεν θα χρειάζεται να μετακινούνται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα θα τους προσφέρονται υπηρεσίες με πολύ λιγότερες παρενέργειες αυξάνοντας τόσο την ποσότητα, όσο και την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Σε δηλώσεις κατά την ημέρα παράδοσης του επιταχυντή έγινε λόγος για εξυπηρέτηση περίπου 70 ατόμων τη μέρα, όταν θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία σε δύο βάρδιες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια προβλήματα συντονισμού κυρίως, τα οποία όμως αναμένεται να ξεπεραστούν, αφού είναι ακόμα οι πρώτες ημέρες της λειτουργίας του υπερσύχρονου μηχανήματος.