GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επίσκεψη Αχιλλέα Καραμανλή στη Ξάνθη. Ποιούς συνάντησε, ποιούς είδε, τι είπε για τον Ανδριάντα του Εθνάρχη

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, επισκέφτηκε στις 1 το μεσημέρι της Τρίτης 24 Οκτωβρίου, ο 90χρονς αδερφός του αεί...

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, επισκέφτηκε στις 1 το μεσημέρι της Τρίτης 24 Οκτωβρίου, ο 90χρονς αδερφός του αείμνηστου Κωνσταντίνο Καραμανλή και τέως Υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά, παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου «Διάδοσης και Ανάπτυξης της Πολιτικής Κληρονομιάς του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή, την ανέγερση ανδριάντα του Εθνάρχη Ηγέτη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πόλη της Ξάνθης.

Τον Αχιλλέα Καραμανλή συνόδευε στη Ξάνθη ο γλύπτης κ. Πραξιτέλης Τζανουλίνος, ο οποίος και θα φιλοτεχνήσει τον ανδριάντα του Εθνάρχη, όπως έγινε και με τους Ανδριάντες του Εθνάρχη στη Πρώτη Σερρών και την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να είναι έτοιμος μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2018 που θα γίνουν τα αποκαλυπτήριά του στη Ξάνθη.
Τον πρώην Υπουργό υποδέχτηκαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης πλην του κυρίου Ζαγναφέρη ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παυλακάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, η πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης Δέσποινα Παρτσαλίδου, ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Γιαγτζόγλου, ο Αλέξης Νταμπουρατζής και άλλα μέλη του Συλλόγου.
Μιλώντας στο Xanthi channel και τους δημοσιογράφους ο Αχιλλέας Καραμανλής ευχαρίστησε τον Κώστα Ζαγναφέρη και όλο το συμβούλιο και τα μέλη για το στήσιμο του Ανδριάντα στον αδελφό του στη Ξάνθη, τονίζοντας ότι αποτελεί μια πράξη δικαίωσης και θεωρεί ότι είναι δικαίωση το ότι ο Κωνστνατίνος Καραμανλής τίθεται εδώ στην Θράκη και την Μακεδονία και όχι στην Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας την λύπη του για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη συμπρωτεύουσα, τα οποία δεν είναι η στιγμή να τα αναφέρω όπως είπε χαρακτηριστικά για να καταλήξει ως εξής: "…εκτιμώ και εγώ ως αδερφός του και το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή αυτό που γίνεται στη Ξάνθη. Θα συνεργασθούμε απόλυτα για να γίνει ένα έργο που αξίζει για να τιμήσουμε την Θράκη και την Ξάνθη και βεβαίως και την Μακεδονία. Ευχαριστώ όλους τους παρισταμένους, προπάντων για την συγκατάθεσή τους και για την ομόφωνη απόφασή τους. Αυτό για εμένα είναι το υπ΄ αριθμόν ένα, γιατί έτσι δικαιώνεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, που περίμενε τον Αχιλλέα Καραμανλή στα σκαλοπάτια για να τον υποδεχτεί και να τον οδηγήσει στο γραφείο του, δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίησή του για τον Ανδριάντα που γίνεται στη Ξάνθη αλλά και την προσωπική επίσκεψη του ιδίου στη πόλη.
«Είμαι πολύ χαρούμενος πρώτα από όλα, διότι εδώ στην περιοχή μας δεν υπάρχουν αντιδράσεις.
Αυτό δείχνει ότι όλος ο κόσμος της Ξάνθης και της Θράκης, αναγνωρίζει το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι ευθύνες σε εμένα και σε όλο το συμβούλιο, είναι μεγαλύτερες διότι έχουμε την συγκατάθεση της οικογένειας και πρέπει εντός του επόμενου έτους να υλοποιηθεί το έργο καθώς όπως έχω πει, θέλω του χρόνου τέτοιο καιρό να είναι ο ανδριάντας τοποθετημένος στο σημείο που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή της Ξάνθης που την ευχαριστώ προσωπικά, όπως επίσης ευχαριστώ και τον Δήμαρχο Ξάνθης. Ήρθε και ο γλύπτης που θα φιλοτεχνήσει τον ανδριάντα, διότι πρέπει να έχει άμεση επαφή με το περιβάλλον στο οποίο θα στηθεί, ώστε να μας πει και πως θα διαμορφώσουμε και τον χώρο γύρω από αυτόν. Θέλουμε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι ωραίο, κάτι που θα είναι σημείο αναφοράς για την πόλη μας, καθώς είναι λυπηρό πέραν της Θεσσαλονίκης να μην υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα ένας ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή".









ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΑΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ
Αμέσως μετά όλοι μαζί οι παριστάμενοι επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν μαζί με τον Αχιλλέα Καραμανλή και τον γλύπτη κ. Πραξιτέλη Τζανουλίνο τον χώρο που χορηγήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για τον Ανδριάντα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δήμου Ξάνθης και του Δημάρχου να στηρίξουν τον ανδριάντα του Εθνάρχη εξέφρασε και ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, προσωπικός φίλος της οικογένειας Καραμανλή.
Μετά την ξενάγηση του στο χώρο που θα στηθεί ο Ανδριάντας, ο Αχιλλέας Καραμανλής
αναχώρησε για την Πρώτη Σερρών.