GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρόστιμο συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ

Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ ΑΕ μετά από την εξέταση σχετικών καταγγελιών των εταιρειών HE...



Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ επέβαλε η ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ ΑΕ μετά από την εξέταση σχετικών καταγγελιών των εταιρειών HELLAS ON LINE ΑΕ (νυν Vodafone) και WIND HELLAS ΑΕΒΕ, καθώς και αναφορών των εταιρειών CYTA ΑΕ και FORTHNET ΑΕ. Η ΕΕΤΤ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, διαπίστωσε “ότι η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ προέβη σε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της μέσω της πρακτικής της διακριτικής μεταχείρισης στην αγορά της αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο, σε βάρος των ανωτέρω εταιρειών και υπέρ του λιανικού της άκρου, για χρονικό διάστημα 3 ετών (2012-2014)”.

Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ επέβαλε στον ΟΤΕ πρόστιμο ύψους 2,8 εκατ. ευρώ “για παράβαση των κανονιστικών υποχρεώσεών της περί μη διακριτικής μεταχείρισης και 3,5 εκατ. ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού”. Για την επιμέτρηση των προστίμων, η ΕΕΤΤ συνεκτίμησε “τη χρονική διάρκεια της παράβασης, τη φύση και τη σοβαρότητά της, το όφελος που αποκόμισε η εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ, την οικονομική βλάβη που προκλήθηκε στους ανταγωνιστές της, την αρχή της αναλογικότητας, την ανάγκη αποτροπής παρόμοιων πρακτικών στο μέλλον και τις γενικότερες επιπτώσεις της διακριτικής μεταχείρισης στην αγορά και τους καταναλωτές”.

Η εκτίμηση της αγοράς είναι ότι με δεδομένη τη ζημία που ο ΟΤΕ έχει επιφέρει στους ανταγωνιστές, το πρόστιμο είναι αναλογικά μικρό. Αν λάβει κανείς υπόψη του και το γεγονός ότι σε περίπτωση προσφυγής του ΟΤΕ σε ΣτΕ, ενδέχεται να μειωθεί.