GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απολογισμός Δημάρχου άφησε μία στυφή γεύση

Ο μέσος Ξανθιώτης δεν πήρε χαμπάρι γιατί έγινε ο απολογισμός του δημάρχου αλλά και οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων επ...



Ο μέσος Ξανθιώτης δεν πήρε χαμπάρι γιατί έγινε ο απολογισμός του δημάρχου αλλά και οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων επίσης δεν μπορούν να εξηγήσουν για ποιο σκοπό γίνεται ο απολογισμός αλλά είναι βέβαιο ούτε ο δήμαρχος κατάλαβε -όπως και όλοι οι δήμαρχοι.

Η εικόνα στο ΙΘΤΠ γνωστή. Άδεια καθίσματα, μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι, πολύ ζέστη, και καμία διάθεση από το πολιτικό προσωπικό για παραγωγή πολιτικού έργου.

Κανένας δεν ξέρει γιατί επιλέχθηκε η «καυτή» στην κυριολεξία αίθουσα.

Άλλοι είπαν ότι η αντιπολίτευση υποχρέωσε τον δήμαρχο να πραγματοποιήσει εκεί τον απολογισμό του γιατί τάχα μου θα μαζεύονταν πολύς κόσμος (Αν η αντιπολίτευση δεν μπορεί να εμπνεύσει τους αδικημένους από την κακή διοίκηση του δημάρχου, να τους μαζέψει για να φοβηθεί το πολιτικό κόστος ο δήμαρχος, τότε σίγουρα δεν είναι καλλίτερη από την δημοτική αρχή. Άρα και η αντιπολίτευση πρέπει να αλλάξει την φιλοσοφία της), άλλοι είπαν ότι επίτηδες ο δήμαρχος διάλεξε αυτήν την πολύ ζεστή αίθουσα για να μην αντέξουν οι της αντιπολίτευσης και ασκήσουν κρητική στα πεπραγμένα του ή στα μη πεπραγμένα και να την κοπανήσουν. Η αλήθεια είναι ότι μετά βίας ήρθαν μερικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με κίνδυνο να καταγραφεί απαρτία και δεν γίνει ο απολογισμός.

Το ερώτημα παραμένει. Ο δήμαρχος έκανε απολογισμό για τους συμβούλους; Τι νόημα έχει; Αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις αποφάσεις τα έργα και τις ημέρες του δημάρχου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν στο δημοτικό συμβούλιο. Άρα δεν έχει νόημα να γίνεται ο απολογισμός του δημάρχου για το Σώμα των Δημοτικών Συμβούλων. Τότε γιατί γίνεται; Μήπως για να δικαιολογηθεί το κόστος του πολύ όμορφου περιοδικού που οι παριστάμενοι κρατούσαν στα χέρια τους και αναπαριστούσε μέσα με πολύ όμορφες φωτογραφίες εκτός από αυτήν του δημάρχου και τα έργα του; Ίσως.

Αν μεν ο απολογισμός έγινε για να δικαιολογηθεί το κόστος του περιοδικού ορθά έγινε, όμως ποιος ήταν ο σκοπός στην ουσία;

Μήπως ο απολογισμός έχει την λογική να ενημερωθούν άμεσα οι Ξανθιώτες και να πάρουν θέση. Αυτό μάλλον θα πρέπει να διευκρινισθεί και επί πλέον αν οι ίδιοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ερωτήσεις απευθείας στον δήμαρχο. Τουλάχιστον αυτό γίνεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου.

Θα πρέπει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να εξηγήσει στους Ξανθιώτες τον λόγο για τον οποίο έγινε ο απολογισμός και εννοείται ότι στο μέλλον θα γίνονται και άλλοι αλλά … γιατί;

Κατά τα άλλα η εικόνα εκτός από την αποπνικτική ζέστη που έμεινε στους πολύ λίγους παρισταμένους είναι ο δήμαρχος να μιλάει επί ώρα, κουραστικά για τα έργα του που έγιναν και ήταν αποτυπωμένα στο πολύ όμορφο ομολογουμένως τυπωμένο φυλλάδιο.