GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τέσσερις μύθοι για τη γέννα και τον τοκετό

Όπως συμβαίνει με πολλές καθημερινές καταστάσεις έτσι και η γέννα και ο τοκετός δεν παρουσιάζονται όπως θα έπρεπε, με πολλούς μύθους να έ...

Όπως συμβαίνει με πολλές καθημερινές καταστάσεις έτσι και η γέννα και ο τοκετός δεν παρουσιάζονται όπως θα έπρεπε, με πολλούς μύθους να έχουν δημιουργηθεί για τα στάδια αλλά και τα συναισθήματα της ημέρας που θα φέρεις στον κόσμο το παιδί σου.

Διαβάστε παρακάτω τέσσερις δημοφιλείς μύθους…
Μύθος: Για να ξεκινήσει ο τοκετός πρέπει να σπάσουν τα νερά!

Στην πραγματικότητα πολλές γυναίκες γεννούν χωρίς να έχουν σπάσει τα νερά τους, ενώ οι συσπάσεις (ήπιες) προηγούνται κι έτσι ίσως να μην καταλάβεις ότι έχει ξεκινήσει ο τοκετός.

Μύθος: Υπάρχει μόνο μία κατάλληλη στιγμή για την επισκληρίδιο αναισθησία

Αν την κάνεις πολύ αργά, ο τοκετός θα διαρκέσει περισσότερο κι αν την κάνεις πολύ νωρίς μπορεί να χρειαστεί να κάνεις καισαρική. Όχι, οι γιατροί επιμένουν ότι ποτέ δεν είναι ακατάλληλη στιγμή να ζητήσεις την επισκληρίδιο!

Μύθο: Αν έχεις μεγάλη περιφέρεια, θα γεννήσεις πιο εύκολα!

Οι γυναίκες με πιο μεγάλη λεκάνη θα γεννήσουν πιο εύκολα, αλλά το μέγεθος της λεκάνης δεν μπορείς να το υπολογίσεις απλά βλέποντας την περιφέρεια μιας γυναίκας!

Μύθος: Οι πικάντικες τροφές σε βοηθούν να προκαλέσεις τον τοκετό!

Δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά και μάλιστα δεν υπάρχει καμιά (μη ιατρική) μέθοδος που σύμφωνα με τους γιατρούς μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.