GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στη Βουλή η αποκάλυψη του «Π» για τις εισφορές δημοσιογράφων στον ΟΑΕΕ

Το μείζον θέμα για τον δημοσιογραφικό κλάδο, τα υπέρογκα ποσά από αναδρομικές εισφορές στον ΟΑΕΕ από δελτία παροχής υπηρεσιών που αποκάλυ...



Το μείζον θέμα για τον δημοσιογραφικό κλάδο, τα υπέρογκα ποσά από αναδρομικές εισφορές στον ΟΑΕΕ από δελτία παροχής υπηρεσιών που αποκάλυψε η στήλη, έφθασε στη Βουλή μέσα από ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών είναι και δημοσιογράφοι. Κατά πληροφορίες της στήλης, το θέμα έχει ήδη εξεταστεί και στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να δοθεί ικανοποιητική λύση. Οι 18 βουλευτές πάντως θέτουν το ζήτημα επισημαίνοντας πως πρόκειται για άδικη στρέβλωση.

Πρόκειται για δημοσιογράφους που άρχισαν να ασκούν το επάγγελμά τους πριν από το 1993, ως μισθωτοί, ασφαλισμένοι στο ΤΣΠΕΑΘ (κατόπιν EΤΑΠ ΜΜΕ) και τον ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίοι διατηρούσαν παράλληλα δελτίο παροχής υπηρεσιών, ώστε να αμείβονται για τις δευτερεύουσες δημοσιογραφικές εργασίες τους. Οι βουλευτές ρωτούν την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με βάση ποιον νόμο καταλογίζονται αναδρομικά οι εισφορές, εάν δικαιούται ο ΟΑΕΕ/πρώην ΤΕΒΕ να εγείρει με τόσο μεγάλη καθυστέρηση αξιώσεις και σε ποιες ενέργειες και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα θα προβεί το αρμόδιο υπουργείο για την άρση των παραπάνω στρεβλώσεων.