GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τύμπανα πολέμου στο Αιγαίο

Εγκλωβισμένος ο Ερντογάν, θα προσπαθήσει να κερδίσει στο Αιγαίο ότι χάνει στην Συρία, στο Κουρδιστάν και στο εσωτερικό της Χώρας του. Ένα...

Εγκλωβισμένος ο Ερντογάν, θα προσπαθήσει να κερδίσει στο Αιγαίο ότι χάνει στην Συρία, στο Κουρδιστάν και στο εσωτερικό της Χώρας του. Ένας πολύ σοβαρός λόγος που θα «χτυπήσει» και ίσως ο κυριότερος, είναι ότι η Αμερική, το Ισραήλ και η Αίγυπτος αφήνουν τον Σουλτάνο έξω από το ενεργειακό παιγνίδι στην Μεσόγειο και 0 σουλτάνος νοιώθει ότι πλησίασε η ώρα να πάρει αυτό που του «ανήκει» από την ενέργεια έστω και παράνομα, μία συνήθης πρακτική των σουλτάνων της Τουρκίας.

Ένας άλλος λόγος και ίσως είναι ο σημαντικότερος,εκτός από τον τουρισμό του που έπιασε «πάτο», η οικονομική ύφεση χτυπάει την χώρα του και στις φυλακές είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες αντιφρονούντες, άρα η χώρα του είναι διχασμένη. Όλα αυτά είναι ένας βρόγχος στο λαιμό του Ερντογάν που θα προσπαθήσει να πετάξει και το μερίδιο από τα ενεργειακά αποθέματα της Μεσογείου φαντάζει ίσως την μόνη λύση, προκαλώντας έστω και πόλεμο. Βέβαια ο Ερντογάν δεν λαμβάνει υπ όψη του ότι με αυτήν του την κίνηση θα μπει κόντρα στα συμφέροντα οικονομικών κολοσσών που σίγουρα οι Χώρες τους δεν θα το επιτρέψουν και σαν δείγμα μεταφέρουμε με επιφύλαξη την πληροφορία ότι Ισραηλινοί κομάντος 600 τον αριθμό συνεκπαιδεύνται με τους Στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, στα πλαίσια άσκησης αποτροπής εισβολής. Δείγμα ότι περιμένουν κάποια κίνηση από την Τουρκία.

Θα τολμήσει η Τουρκία; Ναι θα τολμήσει. Η εκτίμηση των ειδικών λέει ότι ο Σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν θα τολμήσει γιατί πλέον δεν έχει να χάσει τίποτε άλλο και οι λόγοι είναι πολλοί.

Οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι ακύρωσαν την προσπάθεια δημιουργίας Τουρκικού Σουλτανάτου στην Συρία και ενισχύουν άμεσα και έμμεσα την δημιουργία του Κουρδικού κράτος στο υπογάστριο της. Το έχουμε ξαναγράψει ότι η δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους θα δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και ήδη εκδηλώθηκε με ΝΟΤΑΜ από την πλευρά της Τουρκίας για άσκηση με πραγματικά πυρά σε όλο το Αιγαίο και την Κύπρο. Σίγουρα αυτό προμηνύει μόνο «μπελάδες» για της Ελληνοκυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις. Η διαχρονική χαλαρή αντιμετώπιση του Κουρδικού από την Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια δίνουν την ευκαιρία τώρα στην Τουρκία να βλέπει σαν μόνη εναλλακτική την έξοδο της κρίσης στο Αιγαίο κατά πάγια τακτική της Τουρκίας.

Οι μόνοι που ανησυχούν πραγματικά, όπως δείχνουν τα πράγματα είναι οι Ρώσοι – για αυτό άλλωστε ο Πούτην συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα στενά του Βοσπόρου η μόνη διέξοδος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην Μεσόγειο. Μία Ελληνοτουρκική σύρραξη θα απέκλειε την πολεμική πολεμική μηχανή του Πούτην και το θαλάσσιο εμπόριο από στην Μεσόγειο, κάτι που επιβεβαιώνει τις «καλές»σχέσεις – λυκοφιλία- που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας. Πόσο θα κρατήσει;Άγνωστο.

Τα 24ωρα που έρχονται θεωρούνται πολύ κρίσιμα και πιθανών να σημάνουν την έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας