GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


5 μυστικά που μάθαμε από τον Τούρκο σεφ Νουσρετ για να γίνει το κρέας νόστιμο & τρυφερό!

Οι εκφράσεις του προσώπου κάθε παίκτη των μαχητών μας έπεισαν πως το κρέας του Νουσρέτ ήταν τόσο τρυφερό και γευστικό όσο κανένα από όσα ...

Οι εκφράσεις του προσώπου κάθε παίκτη των μαχητών μας έπεισαν πως το κρέας του Νουσρέτ ήταν τόσο τρυφερό και γευστικό όσο κανένα από όσα είχαν γευτεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ακόμη και διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο Αντόνιο Μπαντέρας ή ο δικός μας Αντώνης Ρέμος δηλώνουν φαν του διάσημου σεφ. Και φυσικά δεν είναι μόνο ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο αλατίζει το κρέας. Σου δίνουμε τα μυστικά του για κρέας μαλακό, τρυφερό και νόστιμο!

#1 Χτυπησέ το αλύπητα!

Έχεις δει τα βίντεο που ανεβάζει ο Νουσρετ στoν προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram; Όπως θα έχεις παρατηρήσει, ο ίδιος - πάντα με στιλ και ερωτική διάθεση - χτυπάει το κρέας πριον το ψήσει. Ως γνωστόν, το χτύπημα μαλακώνει τους ιστούς του κρέατος έτσι ώστε να γίνει τρυφερό. Και φυσικά το κάνεις πριν το ψήσιμο!

#2 Άλειψέ το!

Όχι πάντα, αλλά αρκετές φορές ο Νουσρετ μαρινάρει τα κρέατα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Μαρινάδες με οξέα, με βάση το λεμόνι, το πορτοκάλι,το ξίδι, ακόμη και το γιαούρτι ή το βουτυρόγαλα κάνουν το κρέας έξτρα τρυφερό. Επίσης, εκτός από τα παραπάνω, διάφορα φρούτα όπως η παπάγια, ο ανανάς, το ακτινίδιο, το αχλάδι κι άλλα κάν ουν το κρέας μαλακό και ζουμερό χάρη στα ένζυμα που έχουν. Το κλειδί μάλιστα - κάτι που κι ο Νουσρετ ακολουθεί βήμα - βήμα είναι να μην το αφήσεις για πολύ στη μαρινάδα αλλά τόσο όσο χρειάζεται!

#3 Αλάτισέ το!

Το κρέας αλατίζεται μετά το ψήσιμο! Αυτό μάθαμε από τον Νουσρέτ, κάτι που το κάνει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Πάρε μαθήματα!

#4 Τεμάχισέ το, αλλά κάνε το σωστά!

Έχεις δει τον Νουσρετ να κόβει το κρέας; Όλα γίνονται με απόλυτη ηρεμία και πάνω από όλα με τροπο τελετουργικό. Δεν είναι μόνο το ψήσιμο και το αλάτισμα αλλά και το κόψιμο που έχει σημασία. Το κόλπο είναι οι αβαθείς κοπές (όχι κοπή σε όλη τη διαδρομή) και στην επιφάνεις έτσι ώστε να σιασπαστούν οι πρωτείνες και να απορροφηθούν οι μαρινάδες πιο εύκολα. Ο δεύτερος τρόπος είναι να κοπεί το κρέας κόντρα στις ινες του για να γίνει πιο μαλακό. Το σίγουρο πάντως είναι πως κάθε κομμάτι κρέατος πρέπει να κόβεται με σωστή τεχνική γι΄αυτό έχει σημασία να έχεις καλό κρεοπώλη. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί σεφ - όπως φυσικά κι ο Νουσρετ, έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια κοπής κρεάτων.

#5 Ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά

Το μαγείρεμα σκληρών κομματιών κρέατος σε χαμηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει το κρέας σούπερ μαλακό. Οι σκληρές ίνες, το κολλαγόνο και οι συνδετικοί ιστοί θα 'σπάσουν', αφήνοντας το κρέας τρυφερό.

womenonly.gr