GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παράνομη παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων δικαστών

Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεό...

Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την παράνομη παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων δικαστών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Η σημερινή απόφαση (41/2017) της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην οποία είχαμε παραπέμψει τα δημοσιεύματα της από 17-10-2016 εφημερίδας «ΑΥΓΗ» και άλλων εντύπων, για «Ευάλωτους Δικαστές», διαπιστώνει ότι τα σχετικά δημοσιεύματα παραβιάζουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ήταν παράνομα. Απαγορεύει την αναδημοσίευση αυτών των παράνομων δημοσιευμάτων και διατάσσει την άμεση αφαίρεση αυτών από το διαδίκτυο.

Πέρα από τη νομική πλευρά της απόφασης, το πολιτικό σχόλιο από πλευράς μας είναι αυτονόητο: Τότε, με αυτά τα δημοσιεύματα υπήρξε πολιτική μεθόδευση με στόχο την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και τον επηρεασμό της κρίσης των δικαστών.

Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της και δεν ενέδωσε σε εκβιασμούς.

Η Κυβερνητική προπαγάνδα δεν πέρασε και προστατεύθηκε η πολυφωνία και «ελευθεροτυπία».

Σήμερα, η απόφαση της ΑΠΔΠΧ επιβεβαιώνει ακριβώς τις παράνομες μεθοδεύσεις.