GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέο επεισόδιο στο σίριαλ «ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ» -«Τιμωρούνται» τα αυτοκίνητα πριν το 2010

Αν και το υπουργείο επιμένει ότι οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 θα είναι μικρές και διορθωτικές, όλα δείχνουν ότι θα είναι ...

Αν και το υπουργείο επιμένει ότι οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 θα είναι μικρές και διορθωτικές, όλα δείχνουν ότι θα είναι τουλάχιστον τέσσερις οι κατηγορίες αυτοκινήτων που θα επηρεαστούν με την πλειοψηφία των ιδιοκτητών να πληρώνει περισσότερα χρήματα.

Το υπουργείο θέλει πρώτα απ” όλα να σταματήσει την… αιμορραγία πινακίδων. Έτσι θα υπάρξει ελάφρυνση η οποία θα φτάνει το 10% για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.926 κυβικών εκατοστών.

Όχι όμως για όλα τα λεγόμενα και δίλιτρα, αλλά για τα παλιά. Μάλιστα, το όριο φαίνεται να μπαίνει στα 10 έτη ή για την ακρίβεια για τα αυτοκίνητα προ του 2005. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μείωση για οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει πριν το 2.000.

Κάπου εδώ όμως οι ελαφρύνσεις τελειώνουν και αρχίζουν οι επιβαρύνσεις, σύμφωνα πάντα με διαρροές και σενάρια που κυκλοφορούν. Έτσι, για να μην χαθούν έσοδα λόγω των παραπάνω μειώσεων το υπουργείο σχεδιάζει να αυξήσει τα τέλη στα αυτοκίνητα από το 2005 ως το 2010, αλλά και στα καινούργια αυτοκίνητα, καθώς αναμένεται μείωση του ορίου απαλλαγής από τα 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα στα 85 γραμμάρια ή και χαμηλότερα.

πηγή : arouraios.gr