GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Το ποτήρι ξεχείλισε, καθημερινά τίθεται ένα τεράστιο πρόβλημα.» Έντονη διαμαρτυρία αστυνομικών

Έντονη η διαμαρτυρία της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης η οποία εκδηλώνεται με επιστολή της προς το δευτεροβάθμιο Πανελλήνιο ...

Έντονη η διαμαρτυρία της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης η οποία εκδηλώνεται με επιστολή της προς το δευτεροβάθμιο Πανελλήνιο Συνδικαλιστικό Όργανο με αφορμή μετακίνηση συνδικαλιστή αστυνομικού από την οργανική του θέση ενώ γίνονται αναφορές για «Το μέτρο των αποσπάσεων και προσωρινών μετακινήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τιμωρία ή «βολέματος» ανάλογα τις περιπτώσεις».

Το κείμενο αναφέρει:
«Διατάσσονται συνάδελφοι να μετακινούνται με αποσπάσεις και προσωρινές μετακινήσεις από υπηρεσίες που έχουν τεράστια προβλήματα σε υπηρεσίες με εξίσου τεράστια προβλήματα δημιουργώντας μία εσωτερική ανακύκλωση , διογκώνοντας τα προβλήματα με την μέθοδο «ανακατέματος της τράπουλας» . Αυτή η τακτική έχει σαν αποτέλεσμα την διατάραξη της εργασιακής ηρεμίας του αστυνομικού προσωπικού.

Οι αποσπάσεις διατάσσονται για εποχιακές ή έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες, όταν καταλήγουν να είναι μόνιμες οι ανάγκες και δεν δίνονται λύσεις , τίθενται πολλά ερωτηματικά. Ίσως να μην θέλουν κάποιοι να δοθεί μια λύση διότι «εξυπηρετεί». Το μέτρο των αποσπάσεων και προσωρινών μετακινήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τιμωρία ή «βολέματος» ανάλογα τις περιπτώσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η διαταγή της απόσπασης του αντιπροέδρου της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Ανθ. ΛΑΒΤΖΗ Δημήτριου το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης με το πρόσχημα ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεται στην υπηρεσία που κατέχει οργανική θέση. Υπόψιν ότι το Α.Τ. Εχίνου όπου υπηρετεί έχει εφτά οργανικές θέσεις Ανθ/μων και Αρχ/κων από τις οποίες έχουν καλυφθεί μόνο οι τέσσερις εκ των οποίων οι τρεις απουσιάζουν με αποσπάσεις από την υπηρεσία και ήταν ο μόνος παρών στην υπηρεσία του.

Η εν λόγω απόσπαση έχει σαν στόχο να πλήξει την συνδικαλιστική δράση του σωματείου , δικαιώματα και ελευθερίες που αποκτήθηκαν με τόσο κόπο , καταστρατηγούνται σε μία στιγμή.

Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε κάθε αυθαιρεσία στους αρμόδιους ακόμη πιο δυναμικά.

Αναμένουμε την επίσημη στάση επί του θέματος από το Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο , ΠΟΑΣΥ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ»