GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΤΩΡΑ, Δώστε Λύση. Ας τελειώνουμε με τα "ΘΑ" και τα "ΘΑ ΔΟΥΜΕ"! ! !(+video, foto)

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν υποψήφιοι οδηγοί και οι σχολές οδηγών από την α...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν υποψήφιοι οδηγοί και οι σχολές οδηγών από την αναβλητικότητα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, στις διαδικασίες εξέτασης των υποψηφίων οδηγών για την έκδοση αδειών οδήγησης Δ.Χ.Φ., Ι.Χ.Ε. δικύκλων, κλπ.

Επί πλέον καταγγέλλουν την χρονοβόρα διαδικασία ως αποτέλεσμα για την νΠ.Ε. Ξάνθης .... ερμηνείας του Νόμου. Την Τετάρτη το πρωί διαμαρτυρόμενοι μπροστά στο κτήριο της Π.Ε. Ξάνθης διένημαν σε ΜΜΕ και πολίτες Ψήφισμα Διαμαρτυρίας το οποίο επέδωσαν στον προϊστάμενο της Δ/νσης συγκοινωνιών και τον Αντιπεριφεριάρχη :

"Οι περισσότεροι πολίτες και σίγουρα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν ότι τους τελευταίους δυο μήνες, δεν διενεργούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών σε όλη την επικράτεια, μετά από απόφαση της ομοσπονδίας εξεταστών. Ο νόμος 4354/2015 που προέβλεπε την αποζημίωση των εξεταστικών επιτροπών για εργασία εκτός ωραρίου καταργήθηκε από 1/1/2016 , χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη για το χρόνο και τον τρόπο που θα διεξάγονται εις το εξής οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών.

Αποτέλεσμα αυτών , ήταν η απεργιακή κινητοποίηση των εξεταστών , οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών ήδη από τις 7/3/2016, καθώς και η παύση προγραμματισμού των σχετικών εξετάσεων από τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών».

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα, τόσο στους υποψήφιους εκπαιδευόμενους οδηγούς, όσο και στους εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτου που βρίσκονται σε αναμονή μη μπορώντας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης.

                                  

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις τα Δελτία Εκπαίδευσης & Εξέτασης υποψηφίων οδηγών έχουν λήξει ή κινδυνεύουν να λήξουν, καθώς θα παρέλθει η τριετία ισχύος τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση και την ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών, που θα αναγκαστούν σε επανέκδοση των ΔΕΕ τους .

Μετά από συνάντηση της ΠΟΕΟ(Πανελλήνια ομοσπονδία εκπαιδευτών οδήγησης) με το αρμόδιο υπουργείο δόθηκαν υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος . Ο χρόνος όμως περνάει και όχι μόνο δεν βλέπουμε λύση στο πρόβλημα ,αλλά και ούτε κάποιο φώς στον ορίζοντα. Όπως καταλαβαίνετε η επαγγελματική μας δραστηριότητα το διάστημα αυτό είναι ανύπαρκτη .

Τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι σχολές οδηγών θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, σε περίπτωση μη ανεύρεσης λύσης το συντομότερο δυνατό. Για τους λόγους αυτούς η ομοσπονδία μας αποφάσισε σε όλη την επικράτεια στις13/04/16 το σωματείο κάθε νομού να κάνουν διαμαρτυρία και να αποκλείσουν για δύο ώρες περίπου τις κατά τόπους διευθύνσεις σαν μέτρο πίεσης για να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. 

Εμείς στη Ξάνθη αποφασίσαμε να μη προβούμε στον αποκλεισμό της οικίας υπηρεσίας για να μη δημιουργήσουμε πρόβλημα σε οποιοδήποτε συμπολίτη μας ήθελε να εξυπηρετηθεί στην υπηρεσία και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για το πρόβλημα μας που είναι και δικό τους.

Προτείνουμε να αρχίσουν άμεσα οι εξετάσεις εντός ωραρίου μέχρις ότου διευθετηθεί το πρόβλημα των υπαλλήλων εξεταστών.

Να δοθεί ικανοποιητική παράταση στα δελτία εκπαίδευσης εξέτασης που λήξαν ή κοντεύουν να λήξουν .

Να δοθεί άμεσα παράταση στις υποχρεώσεις των εκπαιδευτών προς υπουργείο οικονομικών(ρυθμίσεις δόσεων ) και ασφαλιστικών οργανισμών που έχουνε πληγεί από την συνεχιζόμενη αποχή.

Να αλλάξει άμεσα ο χώρος εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων .οδηγών μοτοσυκλετών. Ο χώρος που τώρα χρησιμοποιείται είναι εντελώς ακατάλληλος, άκρως απομακρυσμένος από την πόλη και χωρίς οποιαδήποτε υποδομή που να καλύπτει εκπαιδευόμενους και εξεταζόμενους από τις καιρικές συνθήκες , συνθήκες υγιεινής, πρώτων βοηθειών κλπ..

Ας τελειώνουμε με τα ΘΑ και ΘΑ ΔΟΥΜΕ! ! !"