GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επεισόδιο με αλγερινούς – μαροκινούς στον Σιδ. Σταθμό Ξάνθης !

Ομάδα 10 ατόμων αλγερινών και   μαροκινών αφέθηκαν από το κέντρο κράτησης Ξάνθης (πρώην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων), προσπάθησαν   ν...


Ομάδα 10 ατόμων αλγερινών και  μαροκινών αφέθηκαν από το κέντρο κράτησης Ξάνθης (πρώην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων), προσπάθησαν  να επιβιβαστούν στο τραίνο για Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα εισιτήρια.

Στο σιδηροδρομικό σταθμό Ξάνθης στις 8.20 το πρωί  σταμάτησε ο συρμός για   επι/αποβίβαση επιβατών . Ο ελεγκτής της  αμαξοστοιχίας  του συρμού βλέποντας την ομάδα των 10 ατόμων, τους  ζήτησε  τα εισιτήρια για την διαδρομή Ξανθή- Θεσσαλονίκη.

Οι αλγερινοί  και μαροκινοί απάντησαν προκλητικά ότι  <<δεν έχουμε χρήματα και δεν πληρώνουμε εισιτήριο>>. Στην σύντομη συνομιλία με τον ελεγκτή του συγκεκριμένου δρομολογίου, αυτός τους δήλωσε ότι  << εφόσον  δεν έχετε εισιτήρια και δεν πληρώσετε το αντίτιμο του εισιτηρίου πρέπει να κατεβείτε από το τραίνο.>>

Ο ελεγκτής έδωσε εντολή στους μηχανοδηγούς του τραίνου να μην ξεκινήσει η αμαξοστοιχία και να παραμείνει ακινητοποιημένη στον σταθμό της Ξάνθης. Οι αλγερινοί - μαροκινοί χωρίς εισιτήριο σηκώνοντας τον τόνο της φωνής τους δημιούργησαν  ένταση και προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ελεγκτή που τους ζήτησε ή να πληρώσουν ή να κατέβουν από το τραίνο. Με την συνδρομή των ψυχραιμοτέρων από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας και των υπαλλήλων του σταθμού της Ξάνθης αποφεύχθησαν  τα  χειρότερα. Ο σταθμάρχης της Ξάνθης κάλεσε για συνδρομή την αστυνομία  που αμέσως άνδρες της ομάδας  ΔΙΑΣ έφτασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ως εκ θαύματος οι 10 άρτι αποφυλακισθέντες ‘’ανακάλυψαν’’ ότι έχουν τα απαραίτητα χρήματα αγοράζοντας  τα αναλογούντα εισιτήρια για τη διαδρομή Ξάνθη - Θεσσαλονίκη. Το όλο συμβάν διήρκησε περισσότερο από 35 λεπτά με το τραίνο να παραμένει ακινητοποιημένο στον σταθμό και το σύνολο των επιβατών που ‘’καθυστέρησαν’’ στο δρομολόγιο τους να μην παραπονιούνται για την καθυστέρηση αυτή. Στο τέλος δε επιδοκίμασαν τον ελεγκτή του σταθμού με ένα  χειροκρότημα.