GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απελάθηκε γερμανός δημοσιογράφος από Τουρκία

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Πόλης ο ανταποκριτής του γερμανικού κρατικού καναλιού ARD, Volker Schwenk (στη φωτ. στο αεροδρόμιο...

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Πόλης ο ανταποκριτής του γερμανικού κρατικού καναλιού ARD, Volker Schwenk (στη φωτ. στο αεροδρόμιο Ατατούρκ), τέθηκε υπό κράτηση και στη συνέχεια απελάθηκε. Το γεγονός έγινε το βράδυ της Τρίτης και όπως έγινε γνωστό, ο Volker Schwenk είναι ανταποκριτής του κρατικού καναλιού στο Κάιρο. 

Δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επισήμως ο ακριβής λόγος της άρνησης εισόδου του στην Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές ειδήσεις, η Καγκελάριος  Μέρκελ δήλωσε ότι παρακολουθεί το θέμα και εξέφρασε την ανησυχία της ενώ πρόσθεσε ότι το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών θα έρθει σε επαφή με όλους τους αρμόδιους Τούρκους αξιωματούχος, προκειμένου ο δημοσιογράφος να μπορέσει να ανταποκριθεί ξανά στις απαιτήσεις των επαγγελματικών του καθηκόντων.

Η βουλευτής των Πράσινων Tabea Rossner ζήτησε να τεθεί το θέμα κατά την προγραμματισμένη για το προσεχές  Σάββατο επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Τουρκία. 

Σε δημοσιεύματα του τύπου υπενθυμίζεται ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν η Άγκυρα αρνήθηκε να ανανεώσει τις διαπιστεύσεις αρκετών δημοσιογράφων και αναφέρεται στο παράδειγμα του ανταποκριτή του Spiegel Online στην Τουρκία, Hasnian Kazım, που όταν του αρνήθηκαν την ανανέωση της άδειας παραμονής άσκησε αυστηρή κριτική στην Άγκυρα και στην συνέχεια ανακλήθηκε από το Spiegel.

Η Deutsche Welle αναφέρει ότι ο Schwenk ήρθε στην  Τουρκία για να καλύψει ένα ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες στα ΣυροΤουρκικά σύνορα. Μετά το επεισόδιο, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter : «Τελευταία στάση στην Κωσταντινούπολη. 

Μου εμποδίζεται η είσοδος στην Τουρκία. Το όνομά μου έχει φακελωθεί.

Είμαι δημοσιογράφος. Υπάρχει πρόβλημα;».