GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άγρια επεισόδια στην Αθήνα. Σφοδρές συγκρούσεις και πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ.

Μας Κορόιδεψαν, άλλα συμφωνήσαμε και άλλα κάνουν και λένε από αστυνομία και Κυβέρνηση, φωνάζουν οι αγρότες  Αγρότες από όλη την Ελλά...

Μας Κορόιδεψαν, άλλα συμφωνήσαμε και άλλα κάνουν και λένε από αστυνομία και Κυβέρνηση, φωνάζουν οι αγρότες 

Αγρότες από όλη την Ελλάδα έφτασαν στην Αθήνα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Την Παρασκευή το πρωί σε επεισόδια μπροστά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων σε έξαλλη κατάσταση ορισμένοι από τους αγρότες φώναζαν μπροστά στις κάμερες «Κόκκινη χούντα», «Τι είμαστε; Ζιμπάμπουε;», «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες πολίτες; δεν πληρώνουμε φόρους;», «Θα βγει ο κόσμος με τα όπλα»

Διαπληκτισμοί και χρήση χημικών σημειώθηκαν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές
Περισσότεροι από 2.000 αγρότες από την Κρήτη έφθασαν τα ξημερώματα στον Πειραιά με τρία πλοία και κατά εκατοντάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα με λεωφορεία των τοπικών ΚΤΕΛ, Ι.Χ. επιβατικά αλλά και μερικές δεκάδες τρακτέρ.

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και συμπλοκές με αστυνομικούς, όταν οι αγρότες ζήτησαν να εισέλθουν στο κτήριο. Ορισμένοι εκ των διαδηλωτών επιτέθηκαν με διάφορα αντικείμενα και αγροτικά προϊόντα, σπάζοντας τζαμαρίες και βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμάτων, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με τη χρήση χημικών. 

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους αγρότες και παρατάχθηκαν κάθετα επί της οδού Αχαρνών αποκλείοντας την πρόσβαση προς το υπουργείο. Κατά τα επεισόδια οι Αρχές προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές. Κατά δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.
Μετά το τέλος των επεισοδίων μπροστά στο Υπουργείο οι αγρότες έψαλλαν τον εθνικό ύμνο μπροστά από μια ελληνική σημαία και τραγούδησαν το τραγούδι «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή, από την εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων.

Εκτεταμένα επεισόδια και στην περιοχή του Χαιδαρίου με αγρότες που ΄προσπαθούσαν να μπούν στην Αθήνα προερχόμενοι από Κόρινθο