GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πλημμύρες και χιόνια στην Θράκη

Προβλήματα αντιμετωπίζουν σε περιορισμένη έκταση περιοχές και κάτοικοι στην Θράκη. Αυτή την στιγμή χιονίζει ακατάπαυστα στην ορεινή πε...

Προβλήματα αντιμετωπίζουν σε περιορισμένη έκταση περιοχές και κάτοικοι στην Θράκη.
Αυτή την στιγμή χιονίζει ακατάπαυστα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης με τον βοριά να κατεβάζει επικίνδυνα την θερμοκρασία και να παγώνει το χιόνι που πέφτει στους δρόμους μετατρέποντάς τους σε επικίνδυνα γλιστερές πίστες.

Από το 8ο χλμ και προς Σταυρούπολη- Δράμα αλλά και προς Εχίνο-Θέρμες- Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα χιονίζει με το οδόστρωμα να έχει “ασπρίσει”, παραμένοντας όμως ανοιχτοί οι δρόμοι.
Από Δαφνώνα προς Καρυόφυτο και το δασικό χωριό του Ερυμάνθου η χιονόπτωση είναι πυκνότερη και χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες με την θερμοκρασία λίγο πάνω από τους 0 Κελσίου.

Μεγάλη προσοχή στους οδηγούς που θα ακολουθήσουν την υπ’ αριθμ. 2 Εθνική Οδό Ξάνθης-Λάγος-Κομοτηνή και μετά το Πόρτο-Λάγος της Ξάνθης στο ύψος του Μετοχίου του Αγίου Νικολάου με τον βοριά να δημιουργεί έντονο κυματισμό στην λίμνη Βιστωνίδα να βγάζει τα νερά στον δρόμο και αυτά να παγώνουν λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.

Η σφοδρή νεροποντή των τελευταίων 24ωρων δημιούργησε προβλήματα με τα «τοπικά νερά» στην περιοχή των οικισμών Παγούρια, Μεγάλου και Μικρού Κρανοβουνίου με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και την γύρω περιοχές σε λίμνες. Δρόμοι κόπηκαν από τα νερά, αυλές πλημύρισαν και για μια ακόμη φορά ολόκληρες περιοχές μετατράπηκαν σε θάλασσες με βρόχινα νερά.

Το Σάββατο το πρωί από την έντονη βροχόπτωση το δασικό χωριό του Ερύμανθου και η γύρω περιοχή για περισσότερες από πέντε ώρες δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα λόγω του ότι από την καταρρακτώδη βροχή έπεσε δένδρο στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ προκαλώντας βραχυκύκλωμα.

 Στην Ξάνθη ο χείμαρρος Κόσυνθος έφτασε στα όριά του έτοιμος να πλημυρίσει τις γύρω περιοχές από τα πολλά νερά που δέχθηκε.