GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣΚΑΝΔΑΛΟ Αθάνατη Ελλάδα. Μπήκαν καθαρίστριες, απολύθηκαν, Επέστρεψαν ….Γραμματείς.

    Με το υπ’ αριθμ. 2305 Φύλλο της Εφημερίας της Κυβέρνησης της 26ης Οκτωβρίου 2015 και επίσημα νόμος του Κράτους επαναπροσλήφθηκαν οι υπ...

    Με το υπ’ αριθμ. 2305 Φύλλο της Εφημερίας της Κυβέρνησης της 26ης Οκτωβρίου 2015 και επίσημα νόμος του Κράτους επαναπροσλήφθηκαν οι υπεράριθμες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Ήταν τότε καλοκαίρι του 2013 που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολύει τις 97 καθαρίστριες και ξεκινάει ο ….πόλεμος για την εξυγίανση και σμίκρυνση της Δημόσιας Διοίκησης κατά πως πρόσταζε η τότε Τρόικα.

      Ήταν απαραίτητες ή όχι στις υπηρεσίες τους. Πόσο θα ζημίωνε ο προϋπολογισμός του Κράτους από την παραμονή τους στις θέσεις τους ως καθαρίστριες; Ήταν πολιτική και επικοινωνιακή η απόφαση απόλυσης;  Μόνο αυτές οι εργαζόμενες που πολλές από αυτές είναι και σε ηλικίες που δεν βρίσκετε εύκολα δουλειά έπρεπε να απολυθούν…. Αξιολογηθήκαν από το σύστημα αξιολόγησης(sic) τότε που πολύ λόγος γίνονταν;  Χαμός  πολύς με δηλώσεις αντιδηλώσεις, απεργίες, κουβάδες, σκούπες φακιόλια και γάντια καθαριότητας. Την μια τις βλέπαμε στην Βουλή, μετά στο υπουργείο Οικονομικών να κλείνουν με κατάληψη τις πόρτες του, ύστερα στις Βρυξέλλες. Τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ στο αποκορύφωμα με τους “κακούς” και τους “καλούς” να εναλλάσσονται στις τηλεοπτικές οθόνες. 

     Ο αγώνας τους δίκαιος γιατί αγωνιούν και θέλουν το μεροκάματο. Τζάμπα οι υποσχέσεις και καλές σχέσεις…  Ήταν τότε που η σχέση εργασίας τους με το δημόσιο ως Ι.Δ.Α.Χ. δηλαδή Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου τους έδινε την σιγουριά του μεροκάματου, αλλά εχθρός του καλού το …καλύτερο που ήρθε τώρα.

     Ακολούθησαν δηλώσεις πολιτικών ένθεν κακείθεν, “έπαιξαν” πολλοί και πολύ με το θέμα οι πολιτικοί μας προσπαθώντας να μας πείσουν για τις πολιτικές τους.
Είχαμε και τις δηλώσεις του τότε υπουργού επί των Οικονομικών του κου Γιάν(ν)η Βαρουφάκη που έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν δεν επαναπροσληφθούν οι… καθαρίστριες!!! 

       Επαναπροσλαμβάνονται από ΥΕ Καθαριστρτιών αλλά ως…. ΠΕ Γραμματέων σε Πρωτοδικεία με προσωποπαγείς θέσεις,  πού σε ποιες υπηρεσίες και σε ποια Πρωτοδικεία διορίζονται
έχει πολύ μεγάλη αξία, και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
Τα υπόλοιπα είναι …ιστορία.
Δείτε το ΦΕΚ 2305/26-10-15,  Χρόνια Πολλά, Ζήτω το Έθνος 28η Οκτωβρίου 2015, 
Ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο σ΄ αυτή την χώρα;