GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


96 χρόνια ελεύθερη η Ξάνθη. Σαν σήμερα απελευθερώθηκε.

   Λαμπρή μέρα σήμερα ανήμερα της 4ης Οκτωβρίου του 1919 όταν τα ελληνικά στρατεύματα υπό τον στρατηγό Λεοναρδόπουλο επι κεφαλή της ΙΧ Μ...

   Λαμπρή μέρα σήμερα ανήμερα της 4ης Οκτωβρίου του 1919 όταν τα ελληνικά στρατεύματα υπό τον στρατηγό Λεοναρδόπουλο επι κεφαλή της ΙΧ Μεραρχίας παρέλασε στην κεντρικότερη οδική αρτηρία της πόλης. 

      Σήμερα 4 Οκτωβρίου 2015, 96 χρόνια μετά λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις, με αντίθετη φορά της παρέλασης από τότε, αλλά υπό το βλέμμα του ανωτάτου Πολιτειακού Άρχοντα της Ελληνικής Δημοκρατίας, παρών ο Εξοχότατος Πρόεδρος Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Σγουρίδης, ο Περιφερειάρχης Παυλίδης, ο δήμαρχος Δημαρχόπουλος και απόντες οι τρεις Βουλευτές της Π.Ε. Ξάνθης λόγω εκλογών στην Βουλή. Με παρόντες επίσης στο σύνολό τους, τους ένστολους Διοικητές μονάδων, τις Θρησκευτικές, πολιτικές, δικαστικές και άλλες αρχές από όλη την 13η Περιφέρεια.

       Σε λαμπρή τελετή στο Δημαρχείο της πόλης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχτηκε από την δημοτική αρχή Επίτιμος Δημότης απονέμοντας τον ταυτόχρονα και το “χρυσό κλειδί” της πόλης στον κο Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το πέρας της παρελάσεως


Δηλώσεις Προέδρου Ελληνικής Δημοκρατειας στην 96 επέτειο απελευθέρωσης της Ξάνθης
Posted by Vaggelis Vasiliadis on Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

     Η συνέχεια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την παρέλαση συλλόγων, μαθητών και στρατού παρουσία πλήθους συμπολιτών μας.  
Σε άλλη ανάρτησή μας το χρονικό της απελευθέρωσης.