GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μπήκαν με τα τρακτέρ στην πόλη οι αγρότες - Μηχανοκίνητη πορεία στην Κομοτηνή

"Ραντεβού" στον κόμβο της Εγνατίας, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, έδωσαν, την Τετάρτη οι αγροτικοί σύλλογοι των δήμων Κομοτ...

"Ραντεβού" στον κόμβο της Εγνατίας, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, έδωσαν, την Τετάρτη οι αγροτικοί σύλλογοι των δήμων Κομοτηνής, Μαρώνειας-Σαπών, του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών και του συλλόγου των Κτηνοτρόφων.

Νωρίτερα, οι αγρότες πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Κομοτηνής και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργο Παυλίδη.

"Η αγωνία που βιώνει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας είναι έκδηλη στα πρόσωπα όλων μας. Ο λόγος που βγάζει για μια ακόμη φορά την αγροτιά στους δρόμους είναι τα καταστροφικά μνημονιακά μέτρα που μας οδηγούν στον αφανισμό. Φορολογικό, Ασφαλιστικό, Κόστος παραγωγής, ΦΠΑ, με ταυτόχρονο αφανισμό της επαρχίας, αλλά και χιλιάδων θέσεων εργασίας. Το πρόβλημα είναι σύνθετο: ταφόπλακα στον αγροτο-κτηνοτροφικό κλάδο, αμφισβητούμενη επάρκεια προϊόντων, αμφισβητούμενη ποιότητα προϊόντων. Την ώρα που το πολιτικό σύστημα ευαγγελίζεται ότι τη χώρα θα σώσει ο πρωτογενής τομέας, την ίδια ώρα τα μέτρα που παίρνουν τον καταδικάζουν και καταστρέφουν ίσως το μόνο ζωντανό κύτταρο της ελληνικής οικονομίας" αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στο ψήφισμα.

Οι αγρότες διαμηνύουν ότι οι αντιδράσεις τους δεν θα περιοριστούν στα λίγα 24ωρα που απομένουν μέχρι τις εκλογές, αλλά ότι αυτές έχουν προειδοποιητικό χαρακτήρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ