GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στροφή στην μελισσοκομία για έξτρα εισόδημα στην Θράκη - Πτώση 80% στην παραγωγή

-Η ζέστη και η ξηρασία προκάλεσαν μεγάλη πτώση στην φετινή παραγωγή  Στην μελισσοκομία φαίνεται πως στρέφουν το ενδιαφέρον τους ολοένα...

-Η ζέστη και η ξηρασία προκάλεσαν μεγάλη πτώση στην φετινή παραγωγή 

Στην μελισσοκομία φαίνεται πως στρέφουν το ενδιαφέρον τους ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι σε Ξάνθη, Κομοτηνή αλλά και Έβρο, αναζητώντας τρόπο να ενισχύσουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. 

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους τοπικούς παραγωγούς μελιού, έχει αυξηθεί αισθητά ο αριθμός των νέων μελισσοκόμων σε ολόκληρη την Θράκη, κάτι που αποδίδεται στην προσπάθεια των κατοίκων να βγάλουν τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης. 

Ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Ομίλου Μελισσοκόμων Θράκης κ. Χαλή Χαλήτ Ιμπράμ  αναφέρει πως δεκάδες νέοι μελισσοκόμοι ασχολούνται με την μελισσοκομία αναζητώντας νέους τρόπους ενίσχυσης του οικογενειακού τους προϋπολογισμού που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

«Άλλοι μελισσοκόμοι διαθέτουν δύο κυψέλες και άλλοι 500, όλοι τους, όμως, έχουν κολλήσει με την μελισσοκομία και περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με τις κυψέλες, τις μέλισσες, το μέλι, τις κερήθρες.» δηλώνει ο ίδιος. 

Πτώση 80%
Την ίδια στιγμή ωστόσο λόγω της παρατεταμένης φετινής ξηρασίας οι μελισσοκόμοι της περιοχής, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται κατά 80% συγκριτικά με πέρσι. 

Ιδιαίτερα έχουν πληγεί οι μελισσοκόμοι που «δεν κουβάλησαν τις κυψέλες τους παραλιακά» δηλώνει ο κος Χαλή Χαλήτ Ιμπράμ σημειώνοντας ότι ακόμη κι έτσι η ενασχόληση με την μελισσοκομία εξακολουθεί να αποτελεί μια καλή επιλογή για τους κατοίκους της περιοχής που αναζητούν νέους επαγγελματικούς διεξόδους.
ThrakiToday Newsroom με πληροφορίες από ΕΡΑ