GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο πόδι η Καθαριότητα για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης – Στον «βρόντο» οι κάδοι των Συλλόγων

-Δόθηκαν κάδοι σκουπιδιών στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, αλλά ελάχιστοι τους αξιοποίησαν  -Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου βρισκόταν σ...

-Δόθηκαν κάδοι σκουπιδιών στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, αλλά ελάχιστοι τους αξιοποίησαν 
-Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου βρισκόταν συνεχώς στον δρόμο και καθάριζε 

Στον «βρόντο» κατέληξε η προσπάθεια του Τμήματος Καθαριότητας για την ενεργή συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων στην καθαριότητα των χώρων στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, μιας και παρά το γεγονός πως δόθηκαν κάδοι απορριμάτων ελάχιστοι Σύλλογοι έκαναν ορθή χρήση αυτών. 

Όπως εξηγεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κος Χασάν Ογλού Φερντούν, μιλώντας στον “Ξάνθη FM100”, φέτος διανεμήθηκαν από 2 κάδοι ανακύκλωσης στους Πολιτιστικούς Συλλόγους ώστε να τοποθετούν εκεί τα σκουπίδια τους μετά το πέρας των εκδηλώσεων τους κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια των Γιορτών. 

“Για πρώτη φορά δώσαμε σε κάθε Σύλλογο κάδους για να μην υπάρχουν σκουπίδια. Καλύψαμε δηλαδή κάθε Σύλλογο με 2 κάδους επειδή και τα σκουπίδια τους είναι ανακυκλώσιμα. Δυστυχώς οι περισσότεροι Σύλλογοι δεν βρέθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και καθαρίζαμε εμείς” εξηγεί ο κ. Φερντούν, τονίζοντας πως “είχαμε τριπλή βάρδια για να μην υπάρχει πρόβλημα, καλύψαμε κάθε στενάκι και ήταν σίγουρα πάρα πολύ ευχάριστο το ότι υπήρχε τόσος κόσμος στην πόλη. Εμείς ήμασταν διαρκώς στο πόδι, όπως κάναμε και στα καρναβάλια”. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, ένα μικρό απορριμματοφόρο περνούσε τρεις φορές την ημέρα μέσα από την Παλιά Πόλη για να αδειάζει τους κάδους. “Περνούσαμε και τα παίρναμε 3 φορές την ημέρα. Μια νωρίς το πρωί, μια λίγο πριν το μεσημέρι και μια στις 5 πριν ξεκινήσουν οι Σύλλογοι. Το δυσάρεστο για εμάς ήταν ότι παρ' όλη την κάλυψη αυτή που είχαμε δεν φέρθηκαν καλά αρκετοί Σύλλογοι” επισημαίνει ο ίδιος, για να προσθέσει πως “είχαμε και 2 άτομα από την Υπηρεσία, έκαναν τον κύκλο της Παλιάς Πόλης για να εντοπίζουν αντικείμενα που υπήρχαν έξω από τους κάδους και ξεχείλιζαν οι κάδοι, ώστε να τα παίρνουν και να βάζουν σε άλλους άδειους να μην υπάρχει άσχημη εικόνα στην περιοχή”. 

Πρόβλημα στην πόλη 
Παράλληλα βέβαια ο κ. Αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόβλημα που καταγράφεται μέσα στην πόλη της Ξάνθης, σε καθημερινή βάση, όπου παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν κάδοι άδειοι και σκουπίδια πεταμένα εκτός. 

“Υπάρχουν μερικοί που βαριούνται να ανοίξουν τους κάδους και τα πετάνε από κάτω. Άλλοι λένε ότι είναι βρώμικοι οι κάδοι. Εμείς εδώ και 1 μήνα έχουμε το πλυντήριο έξω και πλένει, αλλά και να δεχτώ ότι είναι βρώμικοι οι παλιοί, είναι βρώμικοι και οι καινούργιοι που έχουμε βάλει και που και εκεί τα πετάνε κάτω;” υπογραμμίζει ο ίδιος, τονίζοντας πως “είναι οι κακές συνήθειες. Δεν σέβονται τίποτα μερικοί άνθρωποι και αυτό είναι κακό πράγμα, η εικόνα που δημιουργείται μέσα στην πόλη δεν είναι καθόλου καλή. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Εγώ περπατάω κάθε μέρα μέσα στην πόλη και βλέπω τα σημεία που υπάρχουν προβλήματα και προσπαθούμε να δώσουμε λύση. Δεχόμαστε ξένο κόσμο και είναι ευχάριστο αυτό αλλά όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε για να δείξουμε μια καλύτερη εικόνα για την πόλη μας”.