GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σόκαρε ο θάνατος του 16χρονου που εισέπνευσε βουτάνιο από γκαζάκια στην Ξάνθη

-Πέρσι υπήρξε ακόμη ένας θάνατος, 13χρονου στο Δροσερό από την ίδια αιτία  Σοκ και προβληματισμό προκάλεσε η είδηση ότι ένα 16χρονο αγ...

-Πέρσι υπήρξε ακόμη ένας θάνατος, 13χρονου στο Δροσερό από την ίδια αιτία 

Σοκ και προβληματισμό προκάλεσε η είδηση ότι ένα 16χρονο αγόρι στο Δροσερό Ξάνθης έχασε τη ζωή του εισπνέοντας βουτάνιο από γκαζάκι ως υποκατάστατο ναρκωτικού.

Όσοι βρίσκονταν στην Πλατεία του Δροσερού Ξάνθης πάγωσαν το βράδυ της Τρίτης βλέποντας τον 16χρονο να χάνει τις αισθήσεις του και να σωριάζεται στο έδαφος. Το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το βοηθήσουν.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης που τον εξέτασε διαπίστωσε οξύ πνευμονικό οίδημα. Ο θάνατος του 16χρονου ήταν ασφυκτικός. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή, αφού και ενώ και πέρυσι ένας 13χρονος είχε πεθάνει με τον ίδιο τρόπο.

Ο 16χρονος ήταν έγκλειστος στο ειδικό κατάστημα νέων του Βόλου για κλοπές. Είχε πάρει ολιγοήμερη άδεια για να επισκεφθεί τη μητέρα του. Σύμφωνα με μαρτυρίες το αγόρι μαζί με άλλα παιδιά χρησιμοποιούσαν ως υποκατάστατο ναρκωτικών ουσιών βουτάνιο από γκαζάκια και βενζίνη.

«Αυτοί λέγονται ομάδα βενζινάδων. Όταν δεν βρίσκουν γκαζάκι, παίρνουν βενζίνη και βάζουν το πρόσωπό τους σε ένα πλαστικό σάκο και κάνουν εισπνοή» λέει ο ιατροδικαστής, Νίκος Κιφνίδης.

Πολλοί έφηβοι κάνουν χρήση εισπνεόμενων ουσιών χωρίς να γνωρίζουν τους κινδύνους. Οι γονείς πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για να εντοπίσουν τα συμπτώματα. 

Στην περίπτωση του Δροσερού όπως είναι γνωστό μια ομάδα ατόμων, που αποκαλούνται "βενζινάδες" αναπτύσσουν τέτοιου είδους δραστηριότητες, με δυστυχώς ιδιαίτερα δυσάρεστες για την υγεία τους επιπτώσεις ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγούνται στον θάνατο. Πρόκειται για πρόβλημα ιδιαίτερα σοβαρό ωστόσο φαίνεται πως οι κοινωνικές δομές της περιοχής δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν και ίσως θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα από πλευράς της Πολιτείας.