GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Φωτιά στο όρος Κούλα στην Πάχνη της Ξάνθης - Στο πόδι η Πυροσβεστική για την κατάσβεση

-Ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες λίγο πριν τις 16.00 -Καίγεται δασική έκταση σε δύσβατη ορεινή περιοχή Σε πλήρη ε...

-Ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες λίγο πριν τις 16.00
-Καίγεται δασική έκταση σε δύσβατη ορεινή περιοχή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην ορεινή Ξάνθη, στο όρος Κούλα κοντά στην Πάχνη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 16.00 το μεσημέρι για τους πυκνούς καπνούς που έβγαιναν από δασώδη ορεινή έκταση στην περιοχή, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. 

Η κινητοποίηση των Πυροσβεστών ήταν άμεση και 3 πλήρως επανδρωμένα οχήματα έσπευσαν για τον εντοπισμό και την κατάσβεση της φωτιάς η οποία ωστόσο εκδηλώθηκε - κάτι από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες - σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο.

Πρόκειται για ορεινή και δύσβατη περιοχή και για τον λόγο αυτό κλήθηκαν πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Χρυσούπολη ώστε να πραγματοποιήσουν ρίψεις  κατασβεστικού υλικού από αέρος. Αρχικά αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω έντονων καθοδικών ρευμάτων, ενώ 15 Πυροσβέστες προχώρησαν στην δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ώστε να περιορίσουν την φωτιά.

Ήδη μέσα σε ελάχιστα λεπτά η φωτιά εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα 5 στρέμματα δασικής έκτασης να καούν. Η φωτιά ξέσπασε σε δάσος με οξιές αλλά πρόκειται για έρπουσα φωτιά που καίει θάμνους, χαμηλή βλάστηση και δέντρα.

Στο έργο της κατάσβεσης κλήθηκαν να συνδράμουν και Πυροσβέστες από την Αλεξανδρούπολη ενώ σύμφωνα με την Π.Υ. Ξάνθης προς το παρόν δεν απειλούνται άνθρωποι ή κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Οι πυροσβέστες θα προσπαθήσουν κατά την διάρκεια της νύχτας να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά ενώ σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γίνει εφικτό, το πρωί θα επιστρατευτούν ξανά εναέρια μέσα.