GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ποιοι κοιμήθηκαν απλοί πολίτες και ξύπνησαν βουλευτές

Οι καραμπόλες του εκλογικού νόμου «Καραμπόλες» προκαλεί ο εκλογικός νόμος στην κατανομή των εδρών. Αρκετοί κοιμήθηκαν βουλευτές και ...

Οι καραμπόλες του εκλογικού νόμου

«Καραμπόλες» προκαλεί ο εκλογικός νόμος στην κατανομή των εδρών. Αρκετοί κοιμήθηκαν βουλευτές και ξύπνησαν πολίτες, ενώ άλλοι ξενύχτισαν.

Χαρακτηριστική είναι η τριεδρική της Ροδόπης όπου η ΝΔ, αν και δεύτερο κόμμα με αύξηση των ποσοστών σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, έχασε την έδρα που πήγε στο Ποτάμι. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μένει εκτός κοινοβουλίου και εισέρχεται ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν βουλευτής του Ποταμιού. Επιπλέον να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν στη Ροδόπη μόνο μειονοτικοί βουλευτές στη Βουλή.

Θρίλερ σημειώθηκε και στην Α’ Θεσσαλονίκης. Εως τις πρώτες πρωινές ώρες η ΝΔ έχανε μια έδρα που την έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κα. Βούλα Τεκτονίδου. Όμως οι καραμπόλες σε άλλες περιφέρειες επέστρεψαν την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης στην ΝΔ και διατήρησαν την βουλευτική ιδιότητα για την Έλενα Ράπτη.

Στην Χαλκιδική ο Γιάννης Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ) έχασε την έδρα την τελευταία στιγμή την πήρε η Χρυσή Αυγή με Σωτηρία Βλάχου.

Το πρωί οι έδρες επέστρεψαν στον Δημήτρη Κρεμαστινός με το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα, αλλά και στον Λεωνίδα Γρηγοράκο στη Λακωνία αν και εως αργά το βράδυ της Κυριακής έμεναν εκτός Βουλής.

Το πρωί πήραν έδρες οι Γιάννης Λαγός και Κώστας Μπραμπαρούσης στην Αιτωλοακαρνανία με τη Χρυσή Αυγή που τελικά μπαίνουν στη Βουλή.