Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων ζητούν οι αστυνομικοί στον Έβρο για το μεταναστευτικό

Την άμεση αύξηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων, προς εξομάλυνση της τρέχουσας κατάστασης ζητούν από την ΕΛ.ΑΣ.

Την άμεση ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, αλλά και των άλλων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρεια, για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η μεταναστευτική κρίση, ζητούν με επιστολή τους οι Αστυνομικοί. 

Πρόκειται για πάγιο αίτημα των Αστυνομικών της περιοχής, οι οποίοι εκτιμούν ότι μόνο μέσω της ενίσχυσης, από άποψη προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικής υποστήριξης, των τοπικών Υπηρεσιών της Αστυνομίας θα γίνει εφικτή η διαχείριση του μεγάλου αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στην χώρα από την γειτονική Τουρκία μέσω του Έβρου. 

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, με επιστολή της προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. επαναφέρει το ζήτημα στο προσκήνιο κάνοντας αναφορά και στις επιπτώσεις που είχε στον Έβρο η κατάργηση του επιχειρησιακού προγράμματος ΑΣΠΙΔΑ. 

Η επιστολή των Αστυνομικών
Με αφορμή την τελευταία δυσάρεστη τροπή που πήρε το θέμα του μεταναστευτικού θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το θέμα υφίσταται εδώ και τρεις δεκαετίες στην περιοχή του Έβρου, χωρίς ορίζοντα απαλοιφής του.

Είναι ένα μείζον ζήτημα κοινωνικό, ανθρωπιστικό, πολιτικό, πολιτισμικό, αλλά εν κατακλείδι και  αστυνομικό. Ίσως να μην υπάρχουν μαγικές λύσεις, σίγουρα, όμως μπορούν να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία για μια πιο ορθολογική αντιμετώπιση και εξομάλυνση της όλης κατάστασης.
Μετά τον Έβρο τώρα και τα νησιά μας αντιμετωπίζουν σε μέγιστο βαθμό την έλλειψη προσωπικού ως προς την αποτροπή αλλά και κυρίως ως προς την διαχείριση του τεράστιου αριθμού των ανθρώπων αυτών.
  
Επιτέλους κάτι αρχίζει να αλλάζει στην όλη αντιμετώπιση του θέματος. Αναφερόμαστε στη διαταγή που εκδώσατε στις 11/08/2015 για την ενίσχυση Υπηρεσιών Δ/νσεων Αστυνομίας στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην παράγραφο 4 αυτής όπου αναφέρεται ότι  ο συνολικός αριθμός των μετακινούμενων θα ληφθεί υπ΄ όψιν από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων  για την προκήρυξη τουλάχιστον αντίστοιχου αριθμού θέσεων στις εν λόγω Δ/νσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 4 εδ.ε΄ του π.δ. 100/2003.

Η πολιτεία  αναγνωρίζει ότι το μεταναστευτικό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα και δεν λύνεται  με αποσπάσεις αλλά μόνο με τις απαραίτητες μεταθέσεις, και εδώ οφείλουμε να σας συγχαρούμε.

Πλην όμως δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την  πικρία που δημιούργησε αυτή η διαταγή στους συναδέλφους που υπηρετούν στον Έβρο.

Από τον Αύγουστο του 2012 και κατά την έναρξη της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» μετακινήθηκαν 1881 Αστυνομικοί από όλη την Επικράτεια  με έναν σκοπό, την  αντιμετώπιση της άναρχης εισροής μεταναστών. Πράγματι, η επιχείρηση απέδωσε τα μέγιστα και αυτό καταμαρτυρείται από τους αριθμούς. Καθώς υπήρχε ημερομηνία λήξης της επιχείρησης και συνεχής μείωση δυνάμεων και κονδυλίων, επιτέλους εισακούστηκε η πρότασή μας για αποσπάσεις αδαπάνως για το Δημόσιο,  Αστυνομικών που κατάγονται από τον Έβρο.

Η πρόταση που καταθέσαμε προ πενταετίας όμως συμπεριλάμβανε άλλο ένα σκέλος, την κάλυψη όλων των κενών και τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων, ανταποκρινόμενων στην σημερινή   πραγματικότητα.

Έπειτα από τη λήξη της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ», παρατηρούμε, μετά και την τελευταία μείωση δυνάμεων σε συνδυασμό με την «μόνιμη» έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ότι οι εισροές εκτινάσσονται στο 120% με αυξητική τάση. 

Πιστεύουμε ότι, έστω και τώρα , υπάρχει ο χρόνος για να αναθεωρήσετε  και να ικανοποιήσετε ένα πάγιο αίτημά μας.

Αιτούμαστε
(α) Την άμεση αύξηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων, προς εξομάλυνση της τρέχουσας κατάστασης, προτού βρεθούμε ξανά σε αδιέξοδες καταστάσεις. Σημειώνουμε ότι για να μπορέσει να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία  των υπηρεσιών της Διεύθυνσής μας, απαιτούνται τουλάχιστον 400 (επιπλέον) συνάδελφοι με βάση το σχεδιασμό της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΑ.

(β) Την επέκταση, της από 11/08/2015 διαταγής σας  και ως προς την Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και τις λοιπές Δ.Α. της Περιφέρειάς μας.
  
Το φιλότιμο μόνο δεν φτάνει, κάποτε λυγίζει, σπάει, κομματιάζεται και στα συντρίμμια του υπάρχουν πάντα Άνθρωποι-Συνάδελφοι σκληρά Εργαζόμενοι.
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Από το Blogger.