GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ενοχλητικά τα φώτα στον κόμβο της Χρυσούπολης στην Εγνατία Οδό – Εγκυμονούν κινδύνους

Λύνει ή δημιουργεί περισσότερα προβλήματα φωτισμός στον κόμβο της Εγνατίας; Παράπονα για την θέση στην οποία, εδώ και χρόνια, έχουν ...

Λύνει ή δημιουργεί περισσότερα προβλήματα φωτισμός στον κόμβο της Εγνατίας;

Παράπονα για την θέση στην οποία, εδώ και χρόνια, έχουν τοποθετηθεί – και παραμένουν – τα φώτα στον κόμβο της Χρυσούπολης, επί της Εγνατίας Οδού, εκφράζουν διερχόμενοι οδηγοί που κάνουν συχνά χρήση του οδικού δικτύου στην περιοχή. 

Όπως επισημαίνουν, τα φώτα βρίσκονται τοποθετημένα στο ύψος των ματιών των διερχόμενων οδηγών με αποτέλεσμα αυτό να είναι ενοχλητικό και συνάμα επικίνδυνο για τους ίδιους μιας και κινδυνεύουν από το έντονο φως που πέφτει στα μάτια τους ενώ οδηγούν μέσα στην νύχτα. 

Επαγγελματίες οδηγοί, που διέρχονται σχεδόν σε καθημερινή βάση από την περιοχή, εκφράζουν τις ανησυχίες τους, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχες κατασκευές δεν συναντά κανείς σε σύγχρονους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους (στα διεθνή οδικά δίκτυα) ενώ παράλληλα τονίζουν πως πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε τα φώτα να μην “τυφλώνουν” τους οδηγούς. 

Ειδικοί σε θέμα οδοποιίας επισημαίνουν ότι δεν επιτρέπεται ο φωτισμός να καταλήγει με τέτοιον τρόπο πάνω στα μάτια των οδηγών, υπογραμμίζοντας πως πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να τοποθετηθούν ενδεχόμενα κολώνες και να σηκωθούν σε τέτοιο ύψος τα φωτιστικά σώματα ώστε να μην ενοχλούν τους οδηγούς και φυσικά να αποφευχθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων.  

Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο σίγουρα πρέπει να απασχολήσει τους υπεύθυνους ώστε να εξεταστεί και να αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση, άμεσα.