GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν θα επαναλειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης - Έμειναν στα λόγια οι υποσχέσεις

-Θα λειτουργήσει κανονικά η Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής που δεν έχει πλέον μετανάστες Κλειστή θα παραμένει για ακόμη μια χρονιά, τουλάχ...

-Θα λειτουργήσει κανονικά η Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής που δεν έχει πλέον μετανάστες

Κλειστή θα παραμένει για ακόμη μια χρονιά, τουλάχιστον, η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και δημόσιες δεσμεύσεις περί άμεσης επαναλειτουργίας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. 

Όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομική Σχολή – που τα τελευταία χρόνια έχει κατεβάσει ρολά και λειτουργεί ως κέντρο προσωρινής κράτησης μεταναστών – δεν θα ανοίξει τελικώς φέτος τις πόρτες της για να υποδεχθεί σπουδαστές, παρά τις δεσμεύσεις για το αντίθετο. 

Πιο συγκεκριμένα, πριν από μερικούς μήνες ο αρμόδιος, τότε, Υπουργός κ. Γ. Πανούσης δεσμεύτηκε για την άμεση μερική – σε πρώτο στάδιο - επαναλειτουργία της Σχολής στην Ξάνθη, η οποία τον Σεπτέμβριο του 2015 θα δεχόταν δόκιμους αστυφύλακες ενώ παράλληλα τμήματα των κτιριακών της εγκαταστάσεων θα συνέχιζαν να φιλοξενούν μετανάστες. 

Η απόφαση αυτή όπως ήταν φυσικό, μιας και αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας η επαναλειτουργία της Σχολής και η κατάργηση ή έστω μεταφορά του κέντρου μεταναστών, έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και φορείς που έδωσαν μάχη για να ανοίξει ξανά η Σχολή. 

Δεν έχουν λεφτά! 
Πρόσφατα αποφασίστηκε η επαναλειτουργία συνολικά 4 Αστυνομικών Σχολών της χώρας, ήτοι της Ξάνθης, Κομοτηνής, Ρεθύμνου και Διδυμοτείχου. Ωστόσο λόγω έλλειψης πόρων, όπως άλλωστε είχε καταγραφεί και σε πρόσφατο ρεπορτάζ, η περίπτωση της Ξάνθης βρέθηκε στον αέρα. 

Τελικώς, την Τετάρτη έγινε γνωστό πως η Αστυνομική Σχολή δεν θα ανοίξει και οι δόκιμοι που προορίζονταν για την Ξάνθη θα απορροφηθούν από τις άλλες Σχολές. 

Φυσικά πρόκειται για μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επισήμως αντιδράσεις, παρά το γεγονός πως για ακόμη μια φορά η Ξάνθη βιώνει μια κατάφωρη αδικία, συγκριτικά με όμορους Νομούς.