GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άνοιξαν ξανά τα λουτρά στην Ποταμιά – Σχέδια αναβάθμισης και εξωραϊσμού από τον Δήμο Αβδήρων

Τα λουτρά στην Ποταμιά  -Επιδιορθώθηκε η βλάβη που υπήρχε στην γεώτρηση και πλέον δόθηκαν ξανά προς χρήση  Σε λειτουργία δόθηκαν ξ...

Τα λουτρά στην Ποταμιά 
-Επιδιορθώθηκε η βλάβη που υπήρχε στην γεώτρηση και πλέον δόθηκαν ξανά προς χρήση 

Σε λειτουργία δόθηκαν ξανά τα λουτρά στην Ποταμιά, στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης, καθώς ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είχαν ανακύψει και ο χώρος αξιοποιείται ξανά προς όφελος των πολιτών. 

Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, υπήρχε πρόβλημα με μια εκ των γεωτρήσεων καθώς εντοπίστηκαν άλατα και ως εκ τούτου προχώρησαν οι απαραίτητες εργασίες για την επιδιόρθωση του προβλήματος ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του χώρου. 

“Όπως καταλαβαίνετε το μεγαλύτερο πρόβλημα για να λειτουργούν συνεχώς τα λουτρά είναι το προσωπικό. Προς το παρόν το αντιμετωπίζουμε τα 5μηνα που έχουμε προσλάβει” τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Τσιτιρίδης, εξηγώντας πως υπάρχουν σχέδια του Δήμου για περαιτέρω αναβάθμιση του χώρου.  

Ριζική ανακαίνιση 
“Χρειάζονται μια ριζική ανακαίνιση τα λουτρά και θέλουμε τουλάχιστον τους επόμενους μήνες να ολοκληρώσουμε μια σειρά από παρεμβάσεις στην περιοχή” επισημαίνει ο Δήμαρχος, για προσθέσει πως ανάμεσα στους στόχους είναι και η επαναλειτουργία ατομικών λουτρών, καθώς και ο εξωραϊσμός των εγκαταστάσεων που έχουν εγκαταλειφθεί.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης 
“Τα λουτρά μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ και το κυριότερο πρόβλημα μας εκεί είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα μας έχουν παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις ίσως προχωρήσουμε και στην αγορά του οικοπέδου, εάν χρειαστεί, για να μπορέσουμε να επενδύσουμε περισσότερο στην περιοχή” προσθέτει ο κ. Τσιτιρίδης, επισημαίνοντας πως “παλιά υπήρχε εστιατόριο στην περιοχή και ατομικές μπανιέρες. Αυτά πρέπει να λειτουργήσουν ξανά. Εμείς βάζουμε στόχους και προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε και βήμα, βήμα να πάμε παρακάτω. Η αρχή έγινε με τον κάμπινγκ στο Μυρωδάτο το οποίο το νοικιάσαμε και θα έχουμε έσοδα 36.000 ευρώ τον χρόνο, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και φυσικά αναβαθμίζεται η περιοχή και τώρα στόχο βάζουμε τα λουτρά. 

Λασποθεραπεία στο Π. Λάγος 
Ερωτηθείς σχετικά με την τύχη του κάμπινγκ στο Πόρτο Λάγος, ο Δήμαρχος Αβδήρων εξηγεί πως εκεί υπάρχει ζήτημα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας και φαίνεται πως ο χώρος είναι ανάμεσα στα ακίνητα που διεκδικεί στην περιοχή η Μονή Βατοπεδίου, ωστόσο τονίζει πως αρκετοί ηλικιωμένοι – και όχι μόνο – επισκέπτονται τον χώρο για να κάνουν λασποθεραπεία κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον του Δήμου και αποτελεί έναν από τους μελλοντικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής, ώστε να αναζητηθεί τρόπος εκμετάλλευσης προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.