GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αγκαλιά αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες από την Ξάνθη – Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης

-Μια ομάδα πολιτών ξεκίνησε το εγχείρημα που πλέον βρίσκει αρκετές πόρτες ανοιχτές  Τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνο...

-Μια ομάδα πολιτών ξεκίνησε το εγχείρημα που πλέον βρίσκει αρκετές πόρτες ανοιχτές 

Τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν πολίτες στην Ξάνθη, μέλη της ομάδας Αλληλεγγύη το όπλο των λαών - Ομάδα υποστήριξης Ξάνθης προσφύγων πόλεμου, για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν κατά εκατοντάδες στην χώρα. 

Πρόκειται για μια δράση που έκανε τα βρεφικά της βήματα πριν από μερικές ημέρες, όταν η κα Θ. Βελίκου, αποφάσισε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν για την συγκέντρωση αγαθών που θα καλύψουν τις βασικές βιοποριστικές ανάγκες των προσφύγων. Το εγχείρημα βρήκε πολύ γρήγορα υποστηρικτές και έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα πολιτών που ανέλαβε να συγκεντρώσει ρούχα, τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης ώστε αυτά στην συνέχεια να σταλθούν στην Ειδομένη.

Μάλιστα το εγχείρημα αγκάλιασε άμεσα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Βάτραχοι”, ενώ οι Πρόσκοποι παραχώρησαν χώρο για την συγκέντρωση των τροφίμων και των ρούχων. 

Μιλώντας στον Ξάνθη FM100 η κα. Βελίκου, εξηγεί πως “το ξεκίνησα στην αρχή μόνη μου αλλά στην συνέχεια άρχισα να έχω ανταπόκριση από φίλους. Ξεκίνησε εντελώς αυθόρμητα όλο αυτό βλέποντας τους ξεριζωμένους αυτούς ανθρώπους που ήρθαν από έναν άγριο πόλεμο. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι έμπρακτα και εδώ στην πόλη μας”.

Η ίδια μάλιστα, φιλοξενούμενη στην εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, επισημαίνει πως “είχαμε ανταπόκριση και από τους τοπικούς συλλόγους και αυτό μας έδωσε μεγάλη ευχαρίστηση. Αρχικά ήρθαν σε επαφή μαζί μας οι Βάτραχοι και θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια, και τον πρόεδρό τους Μιχάλη Τσέπελη, μου έκανε τρομερή εντύπωση η ευαισθησία και η δραστηριότητα αλλά και το πως λειτουργούν σε αυτό τον Σύλλογο”. Η κα Βελίκου διευκρίνισε πως οι Βάτραχοι προσφέρθηκαν μεταξύ άλλων για την μίσθωση φορτηγού που την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια που θα συγκεντρωθεί στο Κιλκίς ώστε να την παραλάβει η εκεί ομάδα εθελοντών που δρα στο ίδιο πλαίσιο    

“Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μας παραχώρησε τον χώρο τους, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί μαζεύουμε εκεί τα πράγματα, που μέχρι πρότινος τα κρατούσαμε στα σπίτια μας” τονίζει η ίδια, για να προσθέσει πως “θέλω να ευχαριστήσω όλος τους πολίτες που μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα έχουν βοηθήσει πραγματικά και βλέπω μια μεγάλη αλληλεγγύη από την πόλη, από τους πολίτες. Στο πλευρό μας και ο Σύλλογος Νεολαίος Κενταύρου και το Σωματείο Εργαζομένων από τα Πλαστικά που πρόσφεραν 1.600 μαύρες σακούλες για αδιάβροχα και 1.300 πλαστικά δοχεία για φαγητό”. 

Παράλληλα, η κα Βελίκου υπογραμμίζει πως “μέσα σε αυτόν τον δύσκολο κόσμο που ζούμε όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι και οι πρόσφυγες είναι θύματα και δεν φταίνε για όσα μας συμβαίνουν. Κάθε μέρα στην Συρία είναι 11η Σεπτεμβρίου, δεκάδες παιδάκια χάνουν την ζωή τους και εμείς πρέπει να φωνάξουμε πως αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει”. 

Η συγκέντρωση των προϊόντων γίνεται καθημερινά από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι τις 9.00 στο κτίριο των Προσκόπων – επί της Χατζησταύρου – ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας με την ομάδα είναι το 6957627472. 

Προϊόντα τα οποία συγκεντρώνονται:
1.Βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια
2.χυμούς ατομικούς 
3.πανες για μωρα-μωρομάντηλα
4.γάλατα εβαπορέ μικρή συσκευασία
5.κρουασάν-φρυγανιές-ξηρούς καρπούς-μπισκότα
6.μακαρόνια,ρύζι,ντοματοχυμό,
7.ξυραφάκια
8.σερβιέτες
9.χαρτί υγείας
10.πλαστικά πιρούνια και κουτάλια
11.λάδι
12.μεγάλες μαύρες πλαστικές σακκούλες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως αδιάβροχα ή και αδιάβροχα μπουφάν
13.παιδικά καλτσακια και παιδικες κουβερτες
14.πλαστικές συσκευασίες με καπάκι 300-400ml.