GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημοσκοπήσεις: Οριακή μάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, ποιες περιφέρειες θα κρίνουν τον νικητή

- Οριακή η διαφορά στις δημοσκοπήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας - Μια δημοσκόπηση δείχνει μπροστά τη ΝΔ με 0,5% και μια δεύτερη...

- Οριακή η διαφορά στις δημοσκοπήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας
- Μια δημοσκόπηση δείχνει μπροστά τη ΝΔ με 0,5% και μια δεύτερη τον ΣΥΡΙΖΑ με 0,6%
- Γυναίκες, αγρότες και αναποφάσιστοι στο στόχαστρο των κομμάτων 
- “Δεύτερη ευκαιρία” θέλει η Κουμουνδούρου, στον επαναπατρισμό ψηφοφόρων στοχεύει η Συγγρού

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπυ σε όλα τα επίπεδα και πως ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Μια νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας δείχνει πρώτη τη ΝΔ με διαφορά μισής μονάδας, 30% έναντι 29,5% του ΣΥΡΙΖΑ και είναι η τρίτη που φέρνει μπροστά τη Νέα Δημοκρατία μετά τις μετρήσεις της της Data RC για την εφημερίδα Πελοπόννησο και της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action.


Λίγες ώρες μετά τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έρχεται ωστόσο στο φως εκείνη της Κάππα Research που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ με 29% έναντι 28,4%.



Την ίδια ώρα οι ερευνητές μιλούν για μάχη που δημοσκοπικά κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους και έτσι επισημαίνουν ότι όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Έτσι όλοι δείχνουν με νόημα τις κινήσεις των επιτελείων των κομμάτων για να δείξουν και το που θα κριθεί η μάχη στην τελική ευθεία για την κάλπη.

Υπάρχουν τρεις περιφ΄έρειες που σύμφωνα με τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας θα κρίνουν τον νικητή.

Οι περιφέρεις Αττικής με τη μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων, Θεσσαλίας με τη μεγάλη δεξαμενή των αγροτών, αλλά και η περιφέρεια Κρήτης που στις εκλογές του Ιανουαρίου έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν την Κρήτη για να κατέλθουν υποψήφιοι και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων, λένε οι δημοσκόποι, ενώ τονίζουν ότι πολλά θα κριθούν και από τα μέτρα για τους αγρότες. 

Επίσης δεν είναι τυχαίο επισημαίνουν ότι ο Α. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλία, ενώ ο Βαγγέλης Μειμαράκης στη Β της Αθήνας.

Οι δυο αρχηγοί στοχεύουν στο δικό τους κοινό. Ο μεν πρώην πρωθυπουργός στους αγρότες που έδωσαν σαρωτική νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ στον κάμπο της Θεσσαλίας, ο δε Β. Μεϊμαράκης στους αναποφάσιστους της ΝΔ που είτε δεν ψήφισαν, είτε έριξαν ψήφο διαμαρτυρίας στις προηγούμενες εκλογές.