GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο Ποδοχώρι Καβάλας – Απειλήθηκαν σπίτια και περιουσίες!

Η φωτιά ήταν ορατή από πολύ μακριά / ThrakiToday  -Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά νωρίς το απ...

Η φωτιά ήταν ορατή από πολύ μακριά / ThrakiToday 
-Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά νωρίς το απόγευμα
-Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν και εναέρια μέσα 

Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου οι Πυροσβέστες την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Ποδοχώρι, της Καβάλας. 

Η φωτιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε δύσβατη έκταση με χαμηλή βλάστηση και ελιές, ωστόσο λόγω των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων που έπνεαν επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. 

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και γιγαντιαία, μιας και στο σημείο έσπευσαν άμεσα δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης χρησιμοποιήθηκαν και εναέρια μέσα. 

Από τις εναέριες πτήσεις
ΦΩΤΟ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
Οι φλόγες απείλησαν σπίτια και περιουσίες των κατοίκων της περιοχής, λόγω των καιρικών συνθηκών ωστόσο η επέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν σωτήρια. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο πριν επεκταθεί περαιτέρω, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν και οι κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν να συνδράμουν με όποιο διαθέσιμο μέσο μπορούσαν. 

Για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση, ενώ την ίδια στιγμή ξέσπασε ακόμη ένα μέτωπο πυρκαγιάς στις Κορυφές Καβάλας, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν πραγματική μάχη.