GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χτύπησαν το «φιλόπτωχο» στην Διομήδεια Ξάνθης – Τρύπωσαν στην εκκλησία από το υπόγειο!

Ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Διομήδεια Ξάνθης -Άγνωστοι δράστες μπήκαν μέρα μεσημέρι από το παράθυρο του υπογείου και έσπασαν ό,τι βρήκα...

Ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Διομήδεια Ξάνθης
-Άγνωστοι δράστες μπήκαν μέρα μεσημέρι από το παράθυρο του υπογείου και έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους
-Άρπαξαν τα χρήματα από το φιλόπτωχο ταμείο και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι 

Το φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Διομήδεια Ξάνθης άδειασαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, το μεσημέρι της Πέμπτης, αφήνοντας πίσω τους σπασμένες πόρτες και καταστροφές. 

Οι δράστες εισήλθαν μέσα στην εκκλησία παραβιάζοντας ένα μικρό παραθυράκι που υπάρχει στο υπόγειο του Ναού, το οποίο συνδέεται με το υπόλοιπο κτίσμα. Ακολούθως, και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, προσέγγισαν το εσωτερικό της εκκλησίας, σπάζοντας μια πόρτα που βρήκαν μπροστά τους. 

Έσπασαν ό,τι τους εμπόδιζε 
Στόχος τους αποτέλεσε το φιλόπτωχο ταμείο, που διατηρείται στην εκκλησία του χωριού με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τις οικονομικά ασθενείς οικογένειες της περιοχής. Οι δράστες έσπασαν το ταμείο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα που υπήρχαν, και σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σεβαστό χρηματικό ποσό. 

Το υπόγειο από το οποίο μπήκαν μέσα
Στην συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή πάλι από το παράθυρο του υπογείου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στις 5.30 ο ιερέας του χωριού επέστρεψε στην εκκλησία αντικρίζοντας τις καταστροφές που είχαν αφήσει πίσω τους οι δράστες, αλλά και την απώλεια των χρημάτων. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκκλησία στην Διομήδεια πέφτει θύμα διάρρηξης, μιας και προσφάτως άγνωστοι εισήλθαν δύο φορές στο παλιό Ιερό Ναό του χωριού, κλέβοντας τάματα από την εικόνα της Παναγίας αλλά και αδειάζοντας το εκεί παγκάρι. 

Οι επιθέσεις προκαλούν προβληματισμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης υπήρχε κίνηση μέσα στον Ιερό Ναό και εικάζεται πως οι δράστες εισήλθαν εντός αυτού στο διάστημα από τις 3.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 5.30 το απόγευμα.