GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεχίζονται οι έρευνες στην αρχαία πόλη των Αβδήρων - Νέο πρόγραμμα διάρκειας 5 εβδομάδων

Πρόγραμμα επιφανειακής έρευνας στον βόρειο περίβολο της αρχαίας πόλης των Αβδήρων ξεκίνησε την Δευτέρα, και αναμένεται να ολοκληρωθεί με...

Πρόγραμμα επιφανειακής έρευνας στον βόρειο περίβολο της αρχαίας πόλης των Αβδήρων ξεκίνησε την Δευτέρα, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από συνολικά 5 εβδομάδες. 

Όπως εξηγεί η αρχαιολόγος κα Κωνσταντίνα Καλλιντζή, "ξεκινά στα Άβδηρα πρόγραμμα επιφανειακής έρευνας το οποίο θα διαρκέσει 5 εβδομάδες. Στον βόρειο περίβολο της αρχαίας πόλης και σε τμήμα των νεκροταφείων της θα γίνει εντατικό περπάτημα, καταγραφή και περισυλλογή των αρχαιοτήτων.

Η επιστημονική αυτή εργασία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε θέματα τοπογραφίας, ιστορίας των ανθρώπινων εγκαταστάσεων στην περιοχή και πολλά άλλα. Συμμετέχουν όλοι οι αρχαιολόγοι της Εφορείας, 10 φοιτητές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με την καθηγήτριά τους Ευρυδίκη Κεφαλίδου, ειδική σε θέματα αρχαϊκής και κλασικής κεραμικής, ο αρχαιολόγος Μερκούρης Γεωργιάδης, Επίκουρος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Νόττινγχαμ Αγγλίας, ο ιστορικός, Επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ Γιάννης Ξυδόπουλος και πολλοί άλλοι συνεργάτες.

Οι Αβδηρίτες ιδιοκτήτες των αγρών ασμένως έδωσαν την άδεια διέλευσης από την ιδιοκτησία τους, ενώ θα έχουμε και την βοήθεια του Δήμου Αβδήρων. Στις εικόνες παλαιότερες επιφανειακές έρευνες της Εφορείας".