GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φωτιά στα Αρχαία Άβδηρα – Σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

-6 πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά, 25 πυροσβέστες και 2 υδροφόρα οχήματα στο σημείο Πυρκαγιά ξέσπασε, κάτω από αδιευκρίνιστες μ...


-6 πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά, 25 πυροσβέστες και 2 υδροφόρα οχήματα στο σημείο

Πυρκαγιά ξέσπασε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης σε έκταση κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή όταν άρχισαν να αναδύονται πυκνοί μαύροι καπνοί στην περιοχή με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα, 25 πυροσβέστες και 2 υδροφόρα οχήματα.

Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, οι φλόγες επεκτάθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα η φωτιά να εξαπλωθεί στην περιοχή κοντά στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις και τον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων.

Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά, από την οποία κάηκαν περίπου 50 στρέμματα γης με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια. Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε με μηχανήματα και ο Δήμος Αβδήρων.

Για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά διενεργείται προανάκριση.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ