GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ενδιαφέρον για τα εργοστάσια ζάχαρης σε Ξάνθη και Ορεστιάδα με άρωμα... Βραζιλίας!

Βραζιλιάνικος όμιλος ενδιαφέρεται για εξαγορά της ΕΒΖ Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και ομίλου εταιρει...

Βραζιλιάνικος όμιλος ενδιαφέρεται για εξαγορά της ΕΒΖ

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και ομίλου εταιρειών με έδρα τη Βραζιλία προανήγγειλε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Δημήτρης Γιαννακίδης με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακίδη, τεχνικό κλιμάκιο του βραζιλιάνικου ομίλου βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

«Οι πρώτες εντυπώσεις του τεχνικού κλιμακίου είναι άκρως θετικές», σημείωσε ο κ. Γιαννακίδης, επισημαίνοντας πως «προς το παρόν έχουν επισκεφθεί το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες και εντός των επόμενων ημερών θα βρεθούν στο Πλατύ Ημαθίας, ενώ εντός του Οκτωβρίου θα μεταβούν και στις δύο εγκαταστάσεις της ελληνικής βιομηχανίας στη Σερβία». Το σχέδιο ΕΒΖ και Bραζιλιάνων (που δεν αποκαλύπτουν ποιες εταιρείες εκπροσωπούν) προβλέπει την επεξεργασία φασόν σε δύο ελληνικά ζαχαρουργεία ακατέργαστης ζάχαρης από τη Λατινική Αμερική, η οποία σαν λευκή κρυσταλλική ζάχαρη θα διοχετεύεται στην Ανατολική Ευρώπη, με βασικό πελάτη τη Ρωσία. Η βραζιλιάνικη κοινοπραξία πραγματοποιεί ετήσιες πωλήσεις 3 έως 6 εκατομμυρίων τόνων ζάχαρης στη Ρωσία. Σύμφωνα με την υποδομή της ΕΒΖ τα τρία εργοστάσια (Πλατύ, Ορεστιάδα, Ξάνθη) μπορούν να επεξεργαστούν έως και 1 εκατομμύριο τόνοι ζάχαρης.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα ο νομικός και οικονομικός σύμβουλος του βραζιλιάνικου ομίλου εταιρειών προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. «Στόχος των ξένων είναι να επενδύσουν και παραπάνω από 50 εκατ. ευρώ στην ΕΒΖ, αφού στα πλάνα τους βρίσκεται και η μετατροπή κάποιων εργοστασίων σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης», τόνισε ο κ. Γιαννακίδης.