GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δήμος Πρότυπο η Ξάνθη στα μάτια του Δημαρχόπουλου – Από το κακό στο χειρότερο ο απολογισμός!

Αποκομιδή σκουπιδιών στο κέντρο στις 12.00 το μεσημέρι! -Λειτουργικός και βιώσιμος ο Δήμος κατά τα λεγόμενα του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλ...

Αποκομιδή σκουπιδιών στο κέντρο στις 12.00 το μεσημέρι!
-Λειτουργικός και βιώσιμος ο Δήμος κατά τα λεγόμενα του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου 
-Απουσίαζε ο πρώην Δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης παρά το γεγονός πως ο απολογισμός αφορούσε κυρίως την δική του παράταξη 
-Απουσίαζαν και παρατάξεις της αντιπολίτευσης που γύρισαν την πλάτη στην διαδικασία 

Στον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής για το 2014 προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, σε μια ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. 

Ο Δήμαρχος κλήθηκε και παρουσίασε κατά κύριο λόγο πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής – μιας και η παράταξή του ανέλαβε το τιμόνι του Δήμου τον Σεπτέμβριο – με τον πρώην Δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδη να απουσιάζει από την συνεδρίαση. 

Η συνεδρίαση, που θύμιζε περισσότερο μια μακροσκελή βαρετή παράθεση θέσεων και σκέψεων σχετικά με το πως θα έπρεπε να λειτουργεί ο Δήμος, φάνηκε εκ του αποτελέσματος πως δεν κατάφερε – για ακόμη μια χρονιά – να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών, οι οποίοι άλλωστε γύρισαν την πλάτη και απουσίαζαν, αλλά ούτε καν όλων των Δημοτικών συμβούλων, αρκετοί από τους οποίους επέλεξαν να απέχουν από την διαδικασία. 

Ούτε μια σειρά για Αναπτυξιακή και ΕΑΠΑΞ στον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής  

Μάλιστα, από την πλευρά της η παράταξη Συμμετέχω, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Μπένη, επέλεξε να μην δώσει το παρών κάνοντας λόγο για μια διαδικασία που δεν έχει επί της ουσίας τίποτα να προσφέρει, ενώ έχει ως στόχο να παρουσιάσει “το μαύρο ως άσπρο”, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν την συνεδρίαση. 

Ο Δήμαρχος στον απολογισμό του
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Δημαρχόπουλος, διευκρίνισε πως τα πεπραγμένα του 2014 χωρίζονται σε 3 στάδια, το πρώτο αφορά το πρώτο τετράμηνο που ο Δήμος βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο, το δεύτερο αφορά την φάση μετά τις εκλογές και μέχρι τον Σεπτέμβριο που ανέλαβε η νέα Δημοτική αρχή αλλά λαμβάνονταν μόνο αποφάσεις για επείγοντα ζητήματα και το τρίτο στάδιο αφορά το τελευταίο τετράμηνο του έτους, όταν και ανέλαβε καθήκοντα το νέο Δ.Σ. 

“Καλούμαστε να δούμε τι έγινε, τι κάναμε αλλά και τι δεν κάναμε για να μπορέσουμε να καλύψουμε παραλήψεις και να προχωρήσουμε μπροστά” ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας πως “ο Δήμος Ξάνθης κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συνθηκών. Δεν λέμε ότι δεν έχουμε προβλήματα, υπάρχουν και τα καταγράφουμε και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις. Καταγράφονται πρωτίστως από τους πολίτες που οφείλουμε να έχουμε ανοιχτά αυτιά για να δώσουμε και τις σωστές λύσεις”. 

Μάλιστα ο Δήμαρχος έκανε λόγο για έναν Δήμο “λειτουργικό και βιώσιμο που προσπάθεια να υπηρετήσει τον στόχο  του με πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά και προχωρά μπροστά σε ένα περιβάλλον δύσκολο. Με χρηστή διοίκηση μπορεί και φέρνει αποτέλεσμα και αυτό είναι το πλεόνασμα που παρουσιάζει”. 

Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του απολογισμού ο κ. Δημαρχόπουλος αναφέρθηκε στην μείωση κατά 20% των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες, ενώ εξήγγειλε πως το 2015 θα εξεταστεί περαιτέρω μείωση καθώς και το ενδεχόμενο να υπάρχουν μηδενικά τέλη για όσους έχουν αναπηρία πάνω από 80%.  

Παράλληλα, σημείωσε πως εξετάζεται η δημιουργία ενός ΚΑΠΗ στην Παλιά Πόλη, ενώ αναφέρθηκε σε έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται υπό ολοκλήρωση καθώς και σε έργα που θα τρέξουν μέσα στο 2015. Χαρακτήρισε ως “ευαγγέλιο” το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου και σημείωσε πως πάνω σε αυτό πρέπει να κινηθεί ο Δήμος τα επόμενα χρόνια, ενώ έκανε ειδική μνεία στις 30 μελέτες που εκπονήθηκαν το 2014 για διάφορα έργα. 

“Πρέπει να δώσουμε έμφαση στον πολιτισμό, στον τουρισμό και τον αθλητισμό” πρόσθεσε ο Δήμαρχος, εξηγώντας πως οι τρεις παραπάνω έννοιες συνδέονται μεταξύ τους και πρέπει να ενισχυθούν. 

Κατάλογος ομιλητών με 2 άτομα! 
Μετά το πέρας της τοποθέτησης του Δημάρχου, τον λόγο ζήτησαν και έλαβαν για να τοποθετηθούν οι κ. Νίκος Ανταμπούφης και Γιώργος Κολλάρος. Ο πρώτος ανεβαίνοντας στο βήμα χαιρέτησε τους παριστάμενους, συγχαίροντάς τους για την “υπομονή” και το “θάρρος” που επέδειξαν για να συμμετάσχουν στην διαδικασία, όπως ανέφερε, τονίζοντας ωστόσο πως αυτή τα τελευταία χρόνια φθίνει και αυτό πρέπει να προβληματίσει. 

Ο ίδιος, στάθηκε στην απουσία του κ. Μιχάλη Στυλιανίδης, λέγοντας πως είναι μια “αρνητική εξέλιξη” και πως θα έπρεπε να ήταν στην αίθουσα, ενώ παράλληλα επισήμανε την απουσία στατιστικών στοιχείων και αναφορών από τα πεπραγμένα για την ΔΕΥΑΞ αλλά και τις υπό εκκαθάριση επιχειρήσεις του Δήμου. 

“Είναι μια έκθεση ιδεών και σε πολλά σημεία θυμίζει copy paste” πρόσθεσε, σχολιάζοντας το έντυπο των πεπραγμένων λέγοντας πως “το 2014 αναγράφεται πως έγιναν 844 εμβολιασμοί παιδιών. 844 ήταν οι εμβολιασμοί και το 2013 και όλο το υπόλοιπο κείμενο είναι ακριβώς το ίδιο. Θα πρέπει όσοι ετοιμάζουν τον απολογισμό να το κάνουν με μια σοβαρότητα”. 

Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, κ. Γιώργος Κολλάρος, που μεταξύ άλλων σημείωσε πως  “ευρισκόμενος στην συνεδρίαση ήδη στην Πλ. Ελευθερίας κόσμο να περιμένει το τρενάκι του Δήμου και αυτό με γέμισε χαρά. Το λέω γιατί το 2014 είχαμε ένα άσχημο συμβάν που δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα το θεραπεύσουμε, κλείσαμε τις παιδικές χαρές. Νομίζω ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία να βρούμε τρόπους, ώστε να μπορούν οι μαμάδες να πηγαίνουν τα παιδιά τους στις παιδικές χαρές”, ενώ σημείωσε πως από τον απολογισμό λείπουν δράσεις για την παιδεία.