GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τούρκοι τουρίστες στη Λέσβο για το τριήμερο του Μπαϊραμιού - Κίνηση και στην Θράκη

Τη Λέσβο επισκέφτηκαν Τούρκοι τουρίστες από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και τις παραλιακές πόλεις της Τουρκίας για την τριήμερη γιορ...

Τη Λέσβο επισκέφτηκαν Τούρκοι τουρίστες από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και τις παραλιακές πόλεις της Τουρκίας για την τριήμερη γιορτή των Μουσουλμάνων Σεκέρ Μπαϊράμ, η οποία και ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ.

Οι επισκέπτες του Μπαϊραμιού έφθασαν τους 2.705, εντυπωσιακός αριθμός, αν αναλογισθεί κανείς τη συνεχή υποτίμηση της τουρκικής λίρας σε σχέση με το ευρώ, γεγονός που καθιστά ακριβή τη Λέσβο, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, στους Τούρκους επισκέπτες στο νησί.

Σύμφωνα, πάντως, με παράγοντες της αγοράς της Λέσβου, η μεγάλη γιορτή του μουσουλμανικού κόσμου είχε σαν αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση του τζίρου στις επιχειρήσεις εστίασης, αναψυχής, στα κέντρα διασκέδασης, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα τόσο της Μυτιλήνης όσο και των τουριστικών χωριών της Λέσβου.

Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, Τούρκοι επισκέπτες έφθαναν στη Λέσβο με τα καραβάκια της γραμμής Μυτιλήνη-Αϊβαλί, στα τελωνεία των οποίων μάλιστα χρειάσθηκε να περιμένουν κάποιοι επί ώρες. 

Κι αυτό γιατί ο μεγάλος αριθμός προκάλεσε όπως ήταν ευνόητο δυσλειτουργίες. Ας σημειωθεί ότι η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», την περασμένη Παρασκευή, στην ηλεκτρονική της έκδοση, έγραφε ότι εκατοντάδες Τούρκοι ήταν εγκλωβισμένοι στο Τελωνείο του Αϊβαλιού προσπαθώντας να περάσουν τον έλεγχο διαβατηρίων για να φθάσουν στη Μυτιλήνη. Σε φωτογραφίες δε που συνόδευαν το δημοσίευμα φαινόταν ουρές πολιτών που περίμεναν να περάσουν τον τελωνειακό έλεγχο και να μπουν στα καραβάκια για Μυτιλήνη.

Την ίδια στιγμή, αυξημένη ήταν και η κίνηση επισκεπτών από την Τουρκία και στην Θράκη, το τριήμερο της θρησκευτικής τους εορτής. Άλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα το Μπαϊράμι των Μουσουλμάνων κατάφερε να δώσει μια, έστω μικρή, ανάσα στις επιχειρήσεις της περιοχής.