GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θανατώθηκε άλογο στην Κομοτηνή που αργοπέθαινε – Δόθηκε μάχη με την... γραφειοκρατία!

-Εντοπίστηκε τραυματισμένο σοβαρά στο ένα του πόδι την περασμένη Κυριακή  Σε ευθανασία οδηγήθηκε τελικώς το τραυματισμένο άλογο που ...

-Εντοπίστηκε τραυματισμένο σοβαρά στο ένα του πόδι την περασμένη Κυριακή 

Σε ευθανασία οδηγήθηκε τελικώς το τραυματισμένο άλογο που εντοπίστηκε την Κυριακή στην Κομοτηνή, στο χωρίο Αμβροσία, από μέλη της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης ενώ για το συμβάν ειδοποιήθηκε άμεσα ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής που κινητοποιήθηκε. 

Το άτυχο ζώο εντοπίστηκε με συντριπτικό κάταγμα στο δεξί του πόδι, ενώ ο ιδιοκτήτης του βρίσκεται στην Γερμανία. Άμεσα μετά και τη γνωστοποίηση του προβλήματος που αντιμετώπιζε το ζώο, υπήρξε σχετική κινητοποίηση ενώ μετά και την αυτοψία που πραγματοποίησε Κτηνίατρος αποφασίστηκε το ζώο να οδηγηθεί σε ευθανασία. 

“Ομολογούμε να πούμε ότι ως Σύλλογος δεν πήραμε εύκολα την απόφαση αυτή αλλά δυστυχώς όπως είναι γνωστό αλλά και με την αυτοψία του κτηνιατρικού ελέγχου αρμόδιου κτηνιάτρου η λύση της ευθανασίας ήταν μονόδρομος για να μπορέσει να ησυχάσει το πολύ ταλαιπωρημένο αλογάκι που πραγματικά αργοπέθαινε και θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά υγειονομικά προβλήματα μιας και ο χώρος όπου κινούταν ήταν πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή” αναφέρει σχετικώς για την υπόθεση ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής. 

Γραφειοκρατικά εμπόδια! 
Για να προχωρήσουν ωστόσο οι απαραίτητες ενέργειες για την θανάτωση του ζώου έπρεπε να αντιμετωπιστούν, και μάλιστα ταχύτατα, μια σειρά από γραφειοκρατικά εμπόδια, ενώ όπως επισημαίνεται η καλή θέληση των αρμόδιων υπαλλήλων απέφερε γρήγορα αποτελέσματα. 

“Δόθηκαν οι απαντήσεις που γύρευε το ελληνικό σύστημα με αποτέλεσμα να επέλθει η λύτρωση για το άμοιρο άλογο. Το Δ.Σ. του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής με το που ενημερώθηκε από την υπηρεσία ότι για να κινηθούν οι διαδικασίες θανάτωσης πιο γρήγορα θα έπρεπε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του ζώου κινήθηκαν άμεσα και όλο το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουλίου με δικές τους έρευνες στο χωριό Αμβροσία βρήκαν τρόπο να βρεθεί ο ιδιοκτήτης ο οποίος απουσιάζει στην Γερμανία και ο οποίος ορίζοντας ως εκπρόσωπο του τον θείο του έδωσε την συγκατάθεση του να λυτρωθεί το αλογάκι που βρέθηκε την Κυριακή με συντριπτικό κάταγμα στο δεξί του πόδι” σημειώνεται από πλευράς του Ιππικού Ομίλου. 

Παράλληλα, διευκρινίζεται πως “με την ενέργεια αυτή ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής έλυνε τα «χέρια» της γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα η Κτηνιατρική Υπηρεσία Ροδόπης με επικεφαλής τον κύριο Φωτεινιά (τον οποίο και ευχαριστούμε δημόσια για την άμεση ανταπόκριση του και βοήθεια του για το τι ενέργειες έπρεπε να κάνουμε ως σύλλογος) οργανώθηκε η επιχείρηση ευθανασίας του ζώου με την συμβολή της αστυνομίας και του δήμου Ιάσμου οι οποίοι ανέλαβαν η μεν αστυνομία την εξασφάλιση των πραγματικών στοιχείων του ιδιοκτήτη και την ετυμηγορία του για το συμβάν και ο δήμος Ιάσμου για την αποτέφρωση του ζώου.  Κάνουμε έκκληση ως σύλλογος σε όλους τους Ροδοπίτες ότι αν αντιληφθούν κάποιο ιπποειδές το οποίο χρειάζεται άμεσα ιατροφαρμακευτική φροντίδα ή αν γνωρίζουν ιδιοκτήτες ιπποειδών που κακομεταχειρίζονται τα ζώα τους να μας ενημερώνουν για να μπορούμε να επέμβουμε άμεσα χωρίς να χρειάζεται να ξαναβρεθούμε απέναντι και πάλι σε μια τέτοια δύσκολη απόφαση. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας μας είναι 25310-71400 & 6945605036. Τα ιπποειδή όπως και όλα τα ζώα τους αξίζει να έχουν μια ζωή όπως αρμόζει σε κάθε ζωντανό οργανισμό όσοι θέλετε να έχετε τετράποδους φίλους να το σκέφτεστε πάντα πολύ καλά προτού προβείτε στην οποιαδήποτε αγορά αυτού είναι κρίμα να βρίσκονται ζώα σε αυτή την άθλια κατάσταση”