GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε αναμμένα κάρβουνα αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Ξάνθη για τα νέα σκληρά μέτρα!

-Επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού από τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Τοπείρου  Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφ...

-Επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού από τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Τοπείρου 

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ξάνθης που προβληματίζονται έντονα από τα νέα μέτρα που φαίνεται να προωθεί η Κυβέρνηση για τον παραγωγικό τομέα. 

Η αύξηση του φόρου εισοδήματος, η φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων με 26% από το πρώτο ευρώ αλλά και η αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100% είναι μόνο μερικά από τα δυσβάσταχτα μέτρα που φαίνεται πως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες αλλά και οι κτηνοτρόφοι. Πρόκειται για ακόμη ένα ισχυρό χτύπημα στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα της περιοχής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. 

"Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα ζητάμε να καταψηφίσετε το σχετικό νομοσχέδιο.  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη σας"

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Τοπείρου, η Ενότητα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού με επιστολή του προς τους Βουλευτές της Ξάνθης, από τους οποίους ζητά να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα.  

Ο κ. Κώστας Δαλάτσης
“Τις επόμενες μέρες πρόκειται να έρθει για ψήφισμα στην Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο που στόχο του  έχει την εξουδετέρωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα της χώρας μας.  Πρόκειται για αύξηση του φόρου εισοδήματος από το 13% στο 26-29% από το πρώτο ευρώ, την φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων με 26% από το πρώτο ευρώ, την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 13%  στο 23%, την κατάργηση της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που ανήκουν στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και τέλος στην κατάργηση του ΟΓΑ και την ενσωμάτωση μας στο ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα σχεδόν τον δεκαπλασιασμού των εισφορών” επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. 

“Ο φόρος που προκύπτει από τα παραπάνω μέτρα αγγίζει τα 2,7 δις ευρώ ετησίως όταν η ενιαία ενίσχυση της χώρας ετησίως είναι 2,2 δις ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε τα μέτρα αυτά είναι πολύ σκληρά και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Θα υπάρξει έντονο πρόβλημα όχι μόνο ως προς την καλλιέργεια των εκτάσεων και την εκτροφή των ζώων αλλά και ως προς την επιβίωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.  Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα ζητάμε να καταψηφίσετε το σχετικό νομοσχέδιο.  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη σας” καταλήγει το ίδιο κείμενο που φέρει την υπογραφή του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνου Δαλάτση.