GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προβλήματα με τα ρέστα σε μαγαζιά της Ξάνθης – Ο σεισμός προκαλεί προβλήματα στους αγωγούς

Από την στήλη ο Αδιάκριτος  Προβλήματα στην λειτουργιά αρκετών καταστημάτων της Ξάνθης προκάλεσε η τραπεζική αργία, μιας και πέραν του...

Από την στήλη ο Αδιάκριτος 

Προβλήματα στην λειτουργιά αρκετών καταστημάτων της Ξάνθης προκάλεσε η τραπεζική αργία, μιας και πέραν του ότι αρκετοί επιχειρηματίες δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν βασικές συναλλαγές τους και να προμηθευτούν εμπορεύματα, καταστήματα της πόλης και δη συνοικιακά ξέμειναν από... ρέστα! 
.......

Πρόκειται για ένα πρόβλημα, κατά πολλούς αναμενόμενο, το οποίο ωστόσο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των καταστημάτων και δη αυτών που προσφέρουν αγαθά έναντι μικρού αντιτίμου, δηλαδή προς μόλις 1 ή 2 ευρώ. Οι καταναλωτές που πραγματοποιούν αναλήψεις από τα ΑΤΜ της πόλης έχουν στην κατοχή τους χαρτονομίσματα των 50 ευρώ ή των 20 στην καλύτερη των περιπτώσεων και με αυτά επιχειρούν να διεκπεραιώσουν αγορές. Επιχειρηματίες που δεν έχουν ρέστα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους επιλέγουν είτε να καταφύγουν στο βερεσέ, προσφέροντας τα προϊόντα τους και περιμένοντας μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την λειτουργία των τραπεζών, είτε ενημερώνουν τους πελάτες ότι δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν. Βέβαια όποιος κινείται τις τελευταίες ημέρες στην αγορά ακούει την συνήθη πλέον ατάκα “μήπως έχετε ψιλά;” ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των επαγγελματιών που κάνουν ψαλίδι σε περίπτωση που τα κέρματα του πελάτη δεν επαρκούν. 
.......

Την ίδια στιγμή η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά θυμίζει εποχές βαθιάς ύφεσης, με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών να παραμένει αισθητά περιορισμένοι ενώ αρκετοί είναι αυτοί που μετά τον πανικό των πρώτων ημερών παρακολουθούν διστακτικοί τις εξελίξεις χωρίς να ξοδεύουν χρήματα, περιορίζοντας τις δαπάνες τους στα απολύτως απαραίτητα.
.......

Προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης της πόλης προκάλεσε ο σεισμός 3,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής. Μετά την σοβαρή βλάβη που κατεγράφη την Δευτέρα σε κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΞ στην οδό Δράμας, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό σχεδόν ολόκληρη η πόλη επί ώρες, τα προβλήματα συνεχίστηκαν και την Τρίτη. Ένας ακόμη αγωγός έσπασε στην περιοχή κοντά στο Πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τον δρόμο να πλημμυρίζει και τους κατοίκους να επικοινωνούν με την ΔΕΥΑΞ επισημαίνοντας το πρόβλημα. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα υπήρξαν και άλλα αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία αποδίδονται επίσης στην ασθενή σεισμική δόνηση. Φυσικά τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης δεν αποτελούν έκπληξη μιας και κατά καιρούς καταγράφονται αντίστοιχα προβλήματα.  
.......
Ο Αδιάκριτος