GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πνέει τα λοίσθια ο Επαρχιακός Τύπος – Οδηγούνται σε αναστολή Εφημερίδες που "στραγγαλίζονται"

Τα λοίσθια πνέει ο Επαρχιακός Τύπος της χώρας, ο οποίος βρίσκεται σε δραματικά άσχημη οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια, ενώ σύμφων...

Τα λοίσθια πνέει ο Επαρχιακός Τύπος της χώρας, ο οποίος βρίσκεται σε δραματικά άσχημη οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια, ενώ σύμφωνα με τις Ενώσεις των Επαρχιακών Εφημερίδων τα πρόβληματα διογκώθηκαν ακόμη περισσότερο μετά και το κλείσιμο των τραπεζών. 

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων αναφέρεται στις δραματικές στιγμές που διανύει ο Τύπος, ενώ σε παρόμοια και εξίσου άσχημη κατάσταση βρίσκονται και το σύνολο των Εβδομαδιαίων Εφημερίδων. 

Η ανακοίνωση της ΕΙΗΕΕ 
Οι στιγμές που περνάμε ως κλάδος είναι δραματικές! 
Η Διοίκηση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι σε επικοινωνία με θεσμικούς παράγοντες.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από κάθε γωνιά της Ελλάδος από μέλη μας δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δυσοίωνα αφού ήδη αρκετές επιχειρήσεις αδυνατούν να προμηθευτούν πρώτες ύλες και όσο περνάνε οι μέρες η κατάσταση θα επιδεινώνεται, καθιστώντας αδύνατη την έκδοση των εφημερίδων μας. Η αργία των τραπεζών συνιστά «ανωτέρα βία» σύμφωνα και με τη σχετική διάταξη του νόμου περί μη έκδοσης εντύπων.

Εάν υπάρξει θετική εξέλιξη και η χώρα μας παραμείνει στο ευρώ ασφαλώς μπορούμε να ελπίζουμε και στην επιβίωσή μας. Σε περίπτωση εθνικού νομίσματος με την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού για την προμήθεια πρώτων υλών (χαρτί, μελάνι τσίγκους) που εισάγονται η εφημερίδα με τη σημερινή της μορφή θα καταστεί ένα πολύ ακριβό προϊόν με δραματικές συνέπειες για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Τύπου της περιφέρειας.

Η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη αποτελεί το μόνο δρόμο για την πατρίδα και στην εθνική αυτή προσπάθεια οφείλουν όλοι να συμπορευτούν, έξω από προσωπικά, κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα.
Για το ΔΣ
ο Πρόεδρος
Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος