GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πύρινος εφιάλτης στην Σαμοθράκη! Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Κάηκαν 2.000 στρέμματα (+VIDEO)

-Μεταφέρθηκαν δυνάμεις μέσα στην νύχτα το νησί από την Αλεξανδρούπολη για να σβήσουν την φωτιά Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι ...

-Μεταφέρθηκαν δυνάμεις μέσα στην νύχτα το νησί από την Αλεξανδρούπολη για να σβήσουν την φωτιά

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβέστες, δυνάμεις του Δήμου και τις Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και εθελοντές πολίτες για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην Σαμοθράκη, τυλίγοντας στις φλόγες πάνω από 2.000 στρέμματα γης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στις 21.40 στην περιοχή Κατσαμπά, και εξαπλώθηκε άμεσα λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στο νησί. Άμεσα σήμανε συναγερμός με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαμοθράκης να σπεύδουν στην περιοχή επιχειρώντας να τιθασεύσουν την πυρκαγιά. 



Στο σημείο βρέθηκαν αρχικά 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ γύρω στις 10.30 οι φλόγες ήδη είχαν καλύψει έκταση 1 χιλιομέτρου και συνέχιζε να εξαπλώνεται. 

Εντυπωσιακά ήταν και τα αντανακλαστικά των κατοίκων που εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Συναγερμός στην Περιφέρεια 
Ο Πύρινος εφιάλτης προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία αρχικά προχώρησε στην μίσθωση του πλοίου ΣΑΟΣ για την μεταφορά πεζοπόρων δυνάμεων της Πυροσβεστικής από την Αλεξανδρούπολη στο νησί. Ακολούθως δόθηκε εντολή για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών κοντά στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, μιας και η φωτιά κατευθυνόταν προς τα εκεί. 

Στην περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά, υπήρχαν διάσπαρτα κάποια σπίτια καθώς και 1 στρατόπεδο, ενώ από τις φλόγες κάηκαν μαντριά ενώ δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές. 

Έφτασαν στις 4.30 το πρωί 
Ήδη από τις 12.00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης Πυροσβεστικά οχήματα, μηχανήματα του Στρατού και της Περιφέρειας βρέθηκαν στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης περιμένοντας το ΣΑΟΣ, το οποίο ωστόσο όταν ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στην Σαμοθράκη. Γύρω στις 4.30 το πρωί της Πέμπτης 14 Πυροσβεστικά οχήματα, 7 βοηθητικά, 3 βαρέως τύπου οχήματα και 70 πυροσβέστες έφτασαν στο νησί και ξεχύθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα μέτωπα της πυρκαγιάς. 

Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη μιας και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εμπόδιζαν τον περιορισμό της Πυρκαγιάς. Οι Πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά με το πρώτο φως της ημέρας, ωστόσο οι άνεμοι δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις στα μέτωπα. Υπολογίζεται ότι κάηκαν πάνω από 2.000 στρέμματα γης, με χαμηλή βλάστηση.












ΦΩΤΟ: ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ / SAMOTHRAKI (ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ)