GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πέθανε το 2012 και συνέχιζε να παίρνει κανονικά προνοιακό επίδομα – Νέο “λαβράκι” στην Ξάνθη

-Η κόρη του εισέπραττε τα χρήματα ενώ δεν είχε δηλωθεί ο θάνατος του στις αρμόδιες Υπηρεσίες -Από την διασταύρωση των στοιχείων προέκυψε...

-Η κόρη του εισέπραττε τα χρήματα ενώ δεν είχε δηλωθεί ο θάνατος του στις αρμόδιες Υπηρεσίες
-Από την διασταύρωση των στοιχείων προέκυψε πως ο δικαιούχος πέθανε στις 10 Οκτωβρίου του 2012! 

Το προνοιακό επίδομα του πατέρα της, ο οποίος πέθανε το 2012, συνέχιζε να λαμβάνει γυναίκα από την Ξάνθη επί δύο ολόκληρα χρόνια! 

Πρόκειται για μια από τις δεκάδες αντίστοιχες υποθέσεις που έχουν έρθει στο φως μετά και τον έλεγχο που διενεργούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Τμήματος Πρόνοιας, και από τις οποίες προκύπτουν περιπτώσεις δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων που έχουν αποβιώσει χωρίς ωστόσο ο θάνατός τους να δηλωθεί ποτέ στις αρμόδιες Υπηρεσίες με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί τους να πιστώνονται κανονικά. 

Τέτοια είναι και η περίπτωση του Π.Π. που γεννήθηκε στην Γεωργία το 1945 και ζούσε στον οικισμό της Εκτενεπόλ την Ξάνθη. Ο ίδιος είχε αναγνωριστεί ως δικαιούχος μηνιαίου επιδόματος, ύψους 313 ευρώ καθώς πληρούσε τις αναγκαίες προϋποθέσεις που ορίζει το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Προνοιακών και Κοινωνικών Επιδομάτων. 

Όπως είναι γνωστό, τα μηνιαία επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας για όλους τους δικαιούχους του Νομού Ξάνθης, τα χορηγούσε παλαιότερα το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Ξάνθης και σήμερα με βάση τις διατάξεις του “Καλλικράτη” ο Δήμος Ξάνθης ως ο Δήμος της έδρας του Νομού Ξάνθης, επιχορηγούμενος ανά δίμηνο με το σύνολο των απαιτούμενων πιστώσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Από τον έλεγχο των αρμόδιων Υπηρεσιών προέκυψε πως ο Π.Π. πέθανε στις 10.10.2012 χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει τότε γνωστό, με αποτέλεσμα τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στο επίδομά του να καταβάλλονται κανονικά στον τραπεζικό του λογαριασμό. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η κόρη του θανόντος, η οποία και συνέχιζε να εισπράττει το επίδομα ακόμη και μετά τον θάνατο του πατέρα της μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου του 2014, ημέρα κατά την οποία έληξε η γνωμάτευση αναπηρίας του θανόντος.

Τότε ήρθε στο φως η αλήθεια γύρω από τον θάνατό του ενώ η κόρη του κλήθηκε σε ακρόαση στις 26.6.2015, από το πρακτικό της οποίας προκύπτει πως η κόρη του Π.Π.  με την ιδιότητα της συνδικαιούχου, εισέπραττε τα προνοιακά επιδόματα και μετά τον θάνατο του πατέρα της.   

Τα χρήματα που καταβλήθηκαν όλο αυτό το διάστημα, ήτοι το ποσό των 5.000 ευρώ, βεβαιώθηκε ως αχρεωστήτως καταβληθέντα προνοιακά επιδόματα και πλέον η ίδια καλείται να τα επιστρέψει πίσω.